Војни блогери јављају

Руси пробили другу линију одбране код Очетерина, Украјинци се повлаче са положаја

  • Извор: Агенције
  • 24.04.2024. 07:04

Украјина је наводно покренула истрагу против бригаде која се без наређења повукла са положаја код Очетерина!

Поједини војни блогери објавили су снимак руске војске из центра села и констатовали да је Очетерино освојено и да противничких јединица има још само на периферији насеља.

Руси су тиме пробили другу линију одбране код Авдејевке и одмах наставили продор и већ дошли до сусједне Новобахмутовке.

Украјински канал ДипСтејт, међутим, наводи да руске трупе контролишу око половину села док је остатак у такозваној сивој зони.

Војни блогери у понедјељак су навели да је једна од украјинских бригада напустила своје положаје без наређења након чега су услиједио продор руских снага.

Језиве бројке: Шојгу открио колико је Украјина изгубила војника од почетка СВО

Језиве бројке: Шојгу открио колико је Украјина изгубила војника од почетка СВО

- Једна бригада отишла је са положаја без наређења након чега су Руси одмах ушли у насеље. Сада се воде борбе у центру са снагама друге бригаде која је требало да дође у ротацију. Биће тешко поравнати фронт у важном правцу Авдејевке - наводи добровољац Тим Златкин.

Украјина за сада није званично потврдила да је једна од бригада без наређења напустила положаје у Очеретину. Украјински војни блогер Милитарист, међутим, наводи да је покренута истрага.

- Команда Оружаних снага Украјине отворила је истрагу против 115. одвојене механизоване бригаде због напуштања положаја у Очетерину супротно наређењу - наводи Милитарист.

Наводно је цех платила 47. бригада Магура послата да "запуши рупу".

ДипСтејт наводи да одговорне за подручје гдје је дошло до пробоја чекају озбиљне провјере.

Витез Легије части: Русија чека само једно!

Витез Легије части: Русија чека само једно!

- Десили су се неки прилично чудни догађаји и као резултат тога непријатељ је почео да има озбиљне тактичке успјехе - наводи канал ДипСтејт.

Очетерино се иначе налази на доминантној коти и његова стратешка важност је велика за цијелу околину. Освајање Очетерина омогућиће руским снагама да истовремено нападну више околних насеља укључујућу Новобахмутовку и Соловјов.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм