Povodom razgovora njemačkih oficira

Ruska Duma se obratila Bundestagu zbog planiranja napada na Krimski most

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 12.03.2024. 18:30

Predsjedavajući Državne Dume Rusije Vjačeslav Volodin je komentarisao razgovor njemačkih oficira o mogućem udaru na Krimski most i napomenuo da Rusija to smatra agresijom i prijetnjom po bezbjednost zemlje, kao i da bi takve akcije u budućnosti mogle dovesti do trećeg svjetskog rata.

Poslanici Državne Dume na plenarnoj sjednici usvojili su prijedlog pisma Bundestagu u kome ruska strana poziva Berlin da preduzme objektivnu istragu učešća njemačkih oficira u planiranju borbenih dejstava u Ukrajini, kao i da ne dozvoli dejstva koja bi uvukla zemlju u oružani sukob na strani ukrajinskog režima.

„Obraćamo se Parlamentu Nemačke kako bi sproveli svoju nezavisnu istragu i prestali da se bave temom curenja informacija, već suštinskim razmatranjem teme povezane sa umiješanošću Njemačke i visokih oficira u planiranje izvođenja napada na našu zemlju. Mi to smatramo agresijom, prijetnjom našoj bezbjednosti. Smatramo da je to nedopustivo i vodi pokretanju trećeg svetskog rata velikih razmjera, nuklearnog rata sa svim propratnim posljedicama“, istakao je Volodin.

Bajden komentarisao Orbana, Mađarska odmah pozvala američkog ambasadora!

Bajden komentarisao Orbana, Mađarska odmah pozvala američkog ambasadora!

Prema njegovim riječima, poslanici Bundestaga moraju biti svjesni zločina koje planira njihovo rukovodstvo i treba da učine sve kako bi spriječili tragediju.

Volodin je naglasio da bi ovaj zločin imao najteže posljedice po same Nijemce.

„Ruska Federacija posjeduje oružje koje u tehnološkom smislu nadilazi strano naoružanje i može da uništi bilo koju metu na njihovoj teritoriji“, zaključio je predsjedavajući Dume.

Pratite nas i putem Vibera