Поводом разговора њемачких официра

Руска Дума се обратила Бундестагу због планирања напада на Кримски мост

  • Извор: Спутник Србија
  • 12.03.2024. 18:30

Предсједавајући Државне Думе Русије Вјачеслав Володин је коментарисао разговор њемачких официра о могућем удару на Кримски мост и напоменуо да Русија то сматра агресијом и пријетњом по безбједност земље, као и да би такве акције у будућности могле довести до трећег свјетског рата.

Посланици Државне Думе на пленарној сједници усвојили су приједлог писма Бундестагу у коме руска страна позива Берлин да предузме објективну истрагу учешћа њемачких официра у планирању борбених дејстава у Украјини, као и да не дозволи дејства која би увукла земљу у оружани сукоб на страни украјинског режима.

„Обраћамо се Парламенту Немачке како би спровели своју независну истрагу и престали да се баве темом цурења информација, већ суштинским разматрањем теме повезане са умијешаношћу Њемачке и високих официра у планирање извођења напада на нашу земљу. Ми то сматрамо агресијом, пријетњом нашој безбједности. Сматрамо да је то недопустиво и води покретању трећег светског рата великих размјера, нуклеарног рата са свим пропратним посљедицама“, истакао је Володин.

Бајден коментарисао Орбана, Мађарска одмах позвала америчког амбасадора!

Бајден коментарисао Орбана, Мађарска одмах позвала америчког амбасадора!

Према његовим ријечима, посланици Бундестага морају бити свјесни злочина које планира њихово руководство и треба да учине све како би спријечили трагедију.

Володин је нагласио да би овај злочин имао најтеже посљедице по саме Нијемце.

„Руска Федерација посједује оружје које у технолошком смислу надилази страно наоружање и може да уништи било коју мету на њиховој територији“, закључио је предсједавајући Думе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм