Reporteri bez granica

SAD pričaju o slobodi medija sa 42. mjesta: Ispred njih Burkina Faso, Nambija...

  • Izvor: ATV
  • 28.06.2022. 22:13

U vremenu kada SAD drži lekcije u BiH o medijskim slobodama za koje su oni kao primjer, Reportera bez granica na svojoj listi država sa slobodnim medijima stavljaju Ameriku na 42. mjesto, iza Nambije, Burkine Faso, Gvajene...

Odmah iza njih su Južna Koreja, Sijera Leone i Urugvaj. Najviše negativnih bodova SAD dobijaju zbog bezbjednosti novinara, a ni politički uticaj nije zanemariv.

Za pohvalu nije ni pozicija Velike Britanije koja je na 24 mjestu uz simbol slobode BBC. Oni su odmah uz Trinidad i Tobago. Dok je susjedna im Irska daleko bolje rangirana od simbola slobodne medijske riječi Velike Britanije.

Na prvim mjestima su baltičke zemlje, Norveška, Danska, Švedska, Estonija, Finska, dok je na posljednjem mjestu Sjeverna KOreja, a tu su svrstani i Kina, Vijetnam, Irak, Kuba, Egipat, Iran, a od 180 mjesta Rusija je na 155 mjestu.

BiH se nalazi na 67 mjestu, a od zemalja u regionu najbolje kotira Hrvatska koja je 48. Srbija zauzima 79 mjesto, Crna Gora 63.

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program