Afrika

Smrt snimljena telefonom: Slon ubio ženu

  • Izvor: Agencije
  • 03.04.2024. 22:10

Šokantan snimak napravljen na safariju u Zambiji prikazuje trenutak kada slon juriša prema automobilu i napada grupu turista.

Potvrđeno je da je jedna Amerikanka poginula u incidentu koji se dogodio u Nacionalnom parku Kafue - najvećem rezervatu u Africi - prošlog vikenda.

Na snimku koji je objavljen na internetu, vidi se kako slon prati automobil kroz rezervat prije nego što odjednom ubrza tempo i zaleti se prema vozilu.


Influenserka iz BiH se snimala dok divlja autom pa dobila paprenu kaznu

Influenserka iz BiH se snimala dok divlja autom pa dobila paprenu kaznu

Turisti su počeli vikati kada je slon došao tik do automobila, ali je kasnije objavljeno iz turističke firme "Wilderness Zambia" da se automobil nije mogao udaljiti jer je ruta bila 'blokirana'.

Dok je automobil stajao, slon se počeo zabijati u njega, uzrokujući da se vozilo prevrne.

Žena koja je izgubila život bila je 80-godišnjakinja, a od zadobijenih povreda preminula je nakon napada.

Bila je u grupi od šest turista koji su boravili u kampu Lufupa u nacionalnom parku, a putovali su iz sa pomenutom firmom na fotografsku turneju kada se incident dogodio.

Još jedna žena u grupi takođe je povrijeđena i hospitalizovana je nakon incidenta. Preostali turisti dobili su ljekarsku pomoć na mjestu događaja zbog lakših povreda.


Riter: Uskoro kraj režima Volodimira Zelenskog

Riter: Uskoro kraj režima Volodimira Zelenskog

Kit Vinsent, glavni izvršni direktor kompanije, komentarisao je incident u izjavi objavljenoj u lokalnim medijima.

"Oko 9.30 ujutro u subotu ujutro šest je gostiju bilo na vožnji kada je na vozilo neočekivano nasrnuo mladi slon. Svi naši vodiči su izuzetno dobro obučeni i iskusni, ali nažalost u ovom su slučaju teren i vegetacija bili takvi da je ruta vodiča postala blokirana i nije mogao dovoljno brzo skloniti vozilo sa puta", rekao je.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.