Ukrajina

Snajperista navodno oborio rekord "najdaljeg" ubistva: Metak letio 10 sekundi

  • Izvor: Kurir
  • 20.11.2023. 08:23

Ukrajinska vojska tvrdi da sada drži svjetski rekord za ubistvo sa najveće udaljenosti iz snajpera u istoriji.

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući video snimak na kome se navodno vidi kako ukrajinski snajperista pogađa ruskog vojnika sa nevjerovatnih 3.800 metara udaljenosti.

Nije poznato gdje je zabilježena jeziva scena, ali su snimak verifikovali mnogi stručnjaci, uključujući i pouzdanog vojnog blogera Albina Fela.

"Novi svjetski rekord! Snajperista SBU pogodio je osvajača sa udaljenosti od 3.800 metara. Snajperista SBU postavio je svjetski rekord za najefikasniji hitac. Prethodni rekord bio je 3.540 metara. Važno je napomenuti da je ovaj hitac ispaljen iz ukrajinske puške 'Lord of the Horizon'. Na snimku se jasno vide pogoci i strah okupatora koji stoje u blizini. Snajperisti SBU mijenjaju pravila svjetskih snajperista pokazujući sposobnost da efikasno rade na fantastičnim udaljenostima", navodi bloger, prenosi "Kurir".


Napadnuta Moskva, aktivirana PVO

Napadnuta Moskva, aktivirana PVO

Snajperska puška LOTH iliti "Lord of de Horazon" ima tačnost od jednog lučnog minuta što je otprilike 0,016 stepeni kad se koristi kao ugaono mjerenje ukupno. Metak ispaljen iz nje održava nadzvučnu brzinu tokom prvih 2.700 metara svog puta.

Drugoplasirani hitac, koji je Ukrajina izbacila sa prvog mjesta, sada drži snajperista iz kanadske vojske, koji je pogodio militanta Islamske države u Iraku sa udaljenosti od 3.450 metara.

Na objavljenom snimku vidi se da metak leti oko 10 sekundi prije nego što vojnik pada.

Ruska strana za sada nije ni potvrdila ni demantovala tvrdnje ukrajinske vojske.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.