Predsjednik Argentine

Susret koji su svi iščekivali: Milej i Tramp u zagrljaju

  • Izvor: B92
  • 25.02.2024. 13:53

Predsednik Argentine Havijer Milej srdačno se zagrlio sa Donaldom Trampom, nakon što se sastao sa zvaničnicima administracije Džozefa Bajdena u Buenos Ajresu.

Tramp i Milej bili su glavni govornici na godišnjoj Konzervativnoj političkoj konferenciji (CPAC) u subotu, nedaleko od Vašingtona.

Tokom susreta iza govornice, na snimku koji je napravio član Trampovog izbornog štaba, Milej je uzviknuo "predsjedniče!" i prišao Trampu, srdačno ga zagrlio, nakon čega su se fotografisali, prenio je AP.

Predsjednik Argentine tek izabran, a već izazvao proteste

Predsjednik Argentine tek izabran, a već izazvao proteste

Milej je preuzeo predsjedničku funkciju u decembru nakon što je vodio kampanju inspirisanu Trampom, sa sloganom "Načinimo Argentinu velikom ponovo", nalik Trampovom pokretu - "Načinimo Ameriku velikom ponovo".

Na snimku se čuje Tramp kako kaže Mileju: "Načinite Argentinu velikom ponovo", na šta je Milej odgovorio "Živjela sloboda".

Novi predsjednik Argentine položio zakletvu:

Novi predsjednik Argentine položio zakletvu: "Stanje ekonomije biće gore“

Milej je izrazio nadu da će se Tramp, za koga se očekuje da će pobijediti na unutarstranačkim izborima za predsjedničku nominaciju, vratiti u Bijelu kuću, dok je Tramp nazvao argentinskog lidera "džentlmenom".

On je jedan u nizu stranih političara na CPAC-u koji su izgovorili slične stavove kao Tramp, po pitanju migracija i navodne prijetnje od socijalizma.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.