Предсједник Аргентине

Сусрет који су сви ишчекивали: Милеј и Трамп у загрљају

  • Извор: Б92
  • 25.02.2024. 13:53

Председник Аргентине Хавијер Милеј срдачно се загрлио са Доналдом Трампом, након што се састао са званичницима администрације Џозефа Бајдена у Буенос Ајресу.

Трамп и Милеј били су главни говорници на годишњој Конзервативној политичкој конференцији (ЦПАЦ) у суботу, недалеко од Вашингтона.

Током сусрета иза говорнице, на снимку који је направио члан Трамповог изборног штаба, Милеј је узвикнуо "предсједниче!" и пришао Трампу, срдачно га загрлио, након чега су се фотографисали, пренио је АП.

Предсједник Аргентине тек изабран, а већ изазвао протесте

Предсједник Аргентине тек изабран, а већ изазвао протесте

Милеј је преузео предсједничку функцију у децембру након што је водио кампању инспирисану Трампом, са слоганом "Начинимо Аргентину великом поново", налик Трамповом покрету - "Начинимо Америку великом поново".

На снимку се чује Трамп како каже Милеју: "Начините Аргентину великом поново", на шта је Милеј одговорио "Живјела слобода".

Нови предсједник Аргентине положио заклетву:

Нови предсједник Аргентине положио заклетву: "Стање економије биће горе“

Милеј је изразио наду да ће се Трамп, за кога се очекује да ће побиједити на унутарстраначким изборима за предсједничку номинацију, вратити у Бијелу кућу, док је Трамп назвао аргентинског лидера "џентлменом".

Он је један у низу страних политичара на ЦПАЦ-у који су изговорили сличне ставове као Трамп, по питању миграција и наводне пријетње од социјализма.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм