Viktor Medvedčuk

"Tri greške koje su Zelenskog dovele do propasti"

  • 03.01.2024. 13:30

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski napravio je niz grešaka koje su dovele do njegove propasti, ukazuje lider opozicione partije – Za život, koja je zabranjena u Ukrajini, i predsjednik pokreta Druga Ukrajina Viktor Medvedčuk.

Prva greška je što se na vlasti u Ukrajini nalazi "neko ko nije profesionalac". Zelenski je ušao u politiku po zakonima šou-biznisa i nastavio svoju politiku upravo po tim zakonima, piše Medvedčuk u autorskom tekstu na sajtu pokreta "Druga Ukrajina".

Belgorod ponovo na meti, ruski avioni

Belgorod ponovo na meti, ruski avioni "tukli" sa visine od oko 25 metara

To što je na vlast došao "čovjek iz naroda" je "spektakularno" za neki šou program, ali je štetno za interese države, ističe opozicioni političar i podsjeća da istorija pokazuje "da koliko god rukovodstvo države bilo loše, ukoliko ih zamijenite slučajnim izabranicima to neće ništa riješiti".

Druga greška je "prelazak na nacističku ideologiju", nastavlja Medvedčuk.

"Nacizam pomaže da se glupe 'sluge naroda', sklone krađama, predstavljaju kao ratnici svjetlosti, dok se svi drugi optužuju da rade za 'univerzalno zlo' u vidu Moskve", navodi Medvedčuk.

Vojni objekti i nacistički muzeji: Kako Rusi biraju mete?

Vojni objekti i nacistički muzeji: Kako Rusi biraju mete?

Treća greška Zelenskog je što je precijenio pomoć Zapada, ukazuje ukrajinski političar.

"S obzirom na to da nije profesionalac, Zelenski je iskreno vjerovao da će zapadna podrška riješiti sve rizike konfrontacije sa Rusijom", navodi on i dodaje da je ukrajinski predsjednik započeo političku igru, posjedujući samo tuđi novac, oružje i ideje – a sada je svemu tome došao kraj.

Zelenski se prevario jer je mislio da nema šta da izgubi ako se igra tuđim novcem, ali izgubio je Ukrajinu, njenu ekonomiju, državnost, izgubio je stotine hiljada života običnih Ukrajinaca koji su poginuli zbog njegove zločinačke i lude igre, tvrdi Medvedčuk i navodi da će Zelenski morati da plati za svoje greške, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera