Виктор Медведчук

"Три грешке које су Зеленског довеле до пропасти"

  • 03.01.2024. 13:30

Украјински предсједник Владимир Зеленски направио је низ грешака које су довеле до његове пропасти, указује лидер опозиционе партије – За живот, која је забрањена у Украјини, и предсједник покрета Друга Украјина Виктор Медведчук.

Прва грешка je што се на власти у Украјини налази "неко ко није професионалац". Зеленски је ушао у политику по законима шоу-бизниса и наставио своју политику управо по тим законима, пише Медведчук у ауторском тексту на сајту покрета "Друга Украјина".

Белгород поново на мети, руски авиони

Белгород поново на мети, руски авиони "тукли" са висине од око 25 метара

То што је на власт дошао "човјек из народа" је "спектакуларно" за неки шоу програм, али је штетно за интересе државе, истиче опозициони политичар и подсјећа да историја показује "да колико год руководство државе било лоше, уколико их замијените случајним изабраницима то неће ништа ријешити".

Друга грешка је "прелазак на нацистичку идеологију", наставља Медведчук.

"Нацизам помаже да се глупе 'слуге народа', склоне крађама, представљају као ратници свјетлости, док се сви други оптужују да раде за 'универзално зло' у виду Москве", наводи Медведчук.

Војни објекти и нацистички музеји: Како Руси бирају мете?

Војни објекти и нацистички музеји: Како Руси бирају мете?

Трећа грешка Зеленског је што је прецијенио помоћ Запада, указује украјински политичар.

"С обзиром на то да није професионалац, Зеленски је искрено вјеровао да ће западна подршка ријешити све ризике конфронтације са Русијом", наводи он и додаје да је украјински предсједник започео политичку игру, посједујући само туђи новац, оружје и идеје – а сада је свему томе дошао крај.

Зеленски се преварио јер је мислио да нема шта да изгуби ако се игра туђим новцем, али изгубио је Украјину, њену економију, државност, изгубио је стотине хиљада живота обичних Украјинаца који су погинули због његове злочиначке и луде игре, тврди Медведчук и наводи да ће Зеленски морати да плати за своје грешке, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)