Dortmund

U Njemačkoj uhapšena banda iz BiH: Počinili 22 krađe

  • 10.11.2023. 08:14

Pripadnici policije Dortmunda priveli su juče četvoročlanu džeparošku banda, koju mahom čine državljani BiH, a koji se terete za 22 pljačke posljednjih pet mjeseci.

Kako prenose njemački mediji, uhapšene su tri žene i jedan muškarac, od kojih su njih troje iz BiH. Oni su uglavnom džeparili po stanicama javnog prevoza, a meta su im bili penzioneri. Imali su uigrani sistem, tako što su dvoje uvijek odvlačili pažnju žrtvi, a drugo dvoje bi uzimalo novčanik i ostale vrijednosti.

Šmita vrijeđaju činjenice, priča nerealno

Šmita vrijeđaju činjenice, priča nerealno

Karticama žrtava su podizali gotovinu na bankomatima, ali i kupovali luksuznu robu. Na policijskom radaru prvi put su se pojavili u junu mjesecu, da bi tokom opsežne istrage policijaci otkrili da ih je više u grupi.

Zagreb: Traži se samo voda iz česme, kafa i alkohol

Zagreb: Traži se samo voda iz česme, kafa i alkohol

Bandu su činili dvije 21-godišnjakinje iz BiH, 18-godišnjak iz BiH i 24-godišnjakinja iz Holandije. Nakon hapšenja, policija je u njihovim stanovima pronašla gotovinu, mobilne telefone kao i ostalu vrijednu robu koju su uzeli od žrtava ili kupili njihovim bankovnim karticama, pišu Nezavisne.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.