Reakcija iz Kine

"Vašington ne treba da se upliće u unutrašnja pitanja Kine"

  • Izvor: SRNA
  • 26.04.2024. 08:00

SAD ne treba da se upliću u unutrašnja pitanja Kine ili guše njen razvoj, izjavio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji nakon sastanka sa američkim državnim sekretarom Еntonijem Blinkenom.

Vang je istakao da SAD neprestano izazivaju regionalne tenzije na moru, pooštravaju jednostrane sankcije i sprovode tehnološku blokadu Kine.

On je upozorio da SAD ne treba da prelaze kineske "crvene linije", prenosi kineska centralna televizija.

"Zahtjevi Kine su dosljedni. Mi se uvijek zalažemo za uzajamno poštovanje ključnih interesa. SAD ne bi trebalo da se miješaju u unutrašnje stvari Kine, ne bi trebalo da potiskuju razvoj Kine i prelaze `crvene linije` Pekinga u pogledu suvereniteta, bezbjednosti i razvojnih interesa Kine", istakao je Vang.

Prema njegovim riječima, SAD su u posljednje vrijeme nastavile da pridobijaju svoje takozvane saveznike, stalno provociraju i podstiču regionalne tenzije na moru, ubrzale su stvaranje sistema odvraćanja od Kine, nastavljaju da pooštravaju jednostrane sankcije i aktivno su angažovane u tehnološkoj blokadi Kine. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.