Реакција из Кине

"Вашингтон не треба да се уплиће у унутрашња питања Кине"

  • Извор: СРНА
  • 26.04.2024. 08:00

САД не треба да се уплићу у унутрашња питања Кине или гуше њен развој, изјавио је кинески министар спољних послова Ванг Ји након састанка са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном.

Ванг је истакао да САД непрестано изазивају регионалне тензије на мору, пооштравају једностране санкције и спроводе технолошку блокаду Кине.

Он је упозорио да САД не треба да прелазе кинеске "црвене линије", преноси кинеска централна телевизија.

"Захтјеви Кине су досљедни. Ми се увијек залажемо за узајамно поштовање кључних интереса. САД не би требало да се мијешају у унутрашње ствари Кине, не би требало да потискују развој Кине и прелазе `црвене линије` Пекинга у погледу суверенитета, безбједности и развојних интереса Кине", истакао је Ванг.

Према његовим ријечима, САД су у посљедње вријеме наставиле да придобијају своје такозване савезнике, стално провоцирају и подстичу регионалне тензије на мору, убрзале су стварање система одвраћања од Кине, настављају да пооштравају једностране санкције и активно су ангажоване у технолошкој блокади Кине. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм