Kolaps

Više od 2.500 traktora na protestu u Nirnbergu

  • Izvor: SRNA
  • 12.01.2024. 22:05

Njemački poljoprivrednici sa oko 2.500 traktora okupili su se u centru Nirnberga protestujuću zbog planiranog postepenog ukidanja Vladinih subvencija, javio je "Sputnjik".

Nekoliko hiljada farmera iz cijele Nemačke dovezlo se traktorima do centra ovog bavarskog grada. Traktori su bili parkirani širom grada i oko istorijskog trga Folksfestplac. 

Mnogi su stigli u grupama koje su predstavljale nekoliko generacija farmera. Učesnici skupa držali su transparente sa zahtjevima za promjenu ili sa parolama "Stop ljevičarskom ideološkom ludilu" i "Poljoprivreda hrani sve, pa i one koji joj se protive". 

Prevoznici iz Srpske danima blokirani na njemačkim putevima

Prevoznici iz Srpske danima blokirani na njemačkim putevima

Manji broj prisutnih nisu bili poljoprivrednici, ali su došli na protest da bi izrazili svoju solidarnost. 

Jedan od farmera je rekao "Sputnjiku" da je došao da protestuje ne samo zbog posljednjeg smanjenja subvencija, već i zbog ukupne Vladine politike prema poljoprivredi. 

Kolaps u Njemačkoj

Kolaps u Njemačkoj

Drugi farmer je rekao da su mnogi od njih ove sedmice učestvovali u protestima poljoprivrednika širom Njemačke i da u poneđeljak kreću u Berlin, gđe će biti održan završni skup.

(Foto: Tanjug/AP)

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program