Izveli napade

Vojni objekti i nacistički muzeji: Kako Rusi biraju mete?

  • 03.01.2024. 07:22

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske oružane snage juče "izvele grupni udar preciznim oružjem velikog dometa i bespilotnim letjelicama na preduzeća vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine".

"Ruske snage izvele su napade na objekte vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine, koji su proizvodili bespilotne letjelice i rakete i vršile remont vojne tehnike u Kijevu i njegovom predgrađu. Misija je ispunjena, ciljevi su pogođeni", saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov na brifingu.

Ruski zvaničnici su naveli da je baraž posebno bio usmjeren na objekte u Kijevu i njegovim predgrađima u kojim su se proizvodile rakete i dronovi, kao i one u kojim je popravljano naoružanje i druga vojna oprema.

Drugi udari bili su usmjereni na skladišta raketa, municije i avionskog naoružanja koje su Kijevu isporučile zapadne zemlje.

"Ruski udar" uništio muzej nacistima iz Drugog svjetskog rata 

Dvije lokacije povezane sa nacistima iz Drugog svjetskog rata oštećene su u gradu Lavovu tokom noći 1. januara prilikom napada ruskih dronova, saopštio je gradonačelnik tog grada Andrej Sadovij.


Naime, velika eksplozija uništila je kuću-muzej posvećenu Romanu Šuheviču, vođi Organizacije ukrajinskih nacionalista, koji je učestvovao u terorističkim aktivnostima i ubistvima kada je Lavov bio dio Poljske tokom međuratnih godina.

Na snimcima koje je Sadovij podijelio na mreži vidi se da je muzej u potpunosti uništen, a da su na tom mjestu ostala samo spomen ploča i oštećena statua Šuheviča.

Juče tokom dana, ukrajinski zvaničnici i mediji pisali su o masovnom raketnom napadu na Kijev i Harkov, grad nedaleko od ruske granice, tvrdeći da ima mnogo žrtava. 

Novi udari raketama i dronovima uslijedili su nakon što je Ukrajina prošle nedjelje napala ruski pogranični grad Belgorod, ubivši 25 ljudi, uključujući nekoliko djece, dok je više od 100 povrijeđeno, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.