Ministarstvo odbrane

Zvanično prekinuta protivteroristička operacija u Nagorno-Karabahu

  • Izvor: SRNA
  • 20.09.2023. 13:57

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je odlučilo da prekine protivterorističku operaciju u Nagorno-Karabahu.

U saopštenju se navodi da je operacija prekinuta u 11 časova.

"Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštava da je postignut dogovor da se prekine lokalna protivteroristička operacija, nakon zahtjeva predstavnika Jermena u Nagorno-Karabahu koji je poslat preko ruskog mirovnog kontigenta", ističe se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo uslove za prekid operacije.

Krvnički smrskao ocu lobanju pa pretukao i majku metalnom šipkom

Krvnički smrskao ocu lobanju pa pretukao i majku metalnom šipkom

"Jermenske oružane formacije u Nagorno-Karabahu i ilegalne jermenske vojne jedinice moraju da polože oružje, napuste borbene i vojne položaje i da se potpuno razoružaju. Jermenske jedinice moraju da se povuku sa azerbejdžanske teritorije i moraju se raspustiti ilegalne jermenske dobrovoljačke formacije", naglašeno je u saopštenju.

Ministarstvo je napomenulo da će Jermeni predati svo oružje i tešku opremu, te da će se sprovođenje cijelog procesa osigurati u koordinaciji sa ruskim mirovnim kontigentom, javio je TASS.

Muškarac nasmrt pretučen u Kaknju

Muškarac nasmrt pretučen u Kaknju

Tenzije u Nagorno-Karabahu ponovo su porasle juče, nakon što je Baku objavio da započinje ono što je nazvao "lokalnom protivterorističkom operacijom". Azerbejdžan je zahtijevao od Jermenije da povuče vojsku iz Karabaha, na šta je Jerevan odgovorio da "jermenska vojska nije u Karabahu".

Strane su danas pristale na primirje, nakon što su se jermenski borci predali.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)