Министарство одбране

Званично прекинута противтерористичка операција у Нагорно-Карабаху

  • Извор: СРНА
  • 20.09.2023. 13:57

Азербејџанско Министарство одбране саопштило је да је одлучило да прекине противтерористичку операцију у Нагорно-Карабаху.

У саопштењу се наводи да је операција прекинута у 11 часова.

"Азербејџанско Министарство одбране саопштава да је постигнут договор да се прекине локална противтерористичка операција, након захтјева представника Јермена у Нагорно-Карабаху који је послат преко руског мировног контигента", истиче се у саопштењу.

Министарство је навело услове за прекид операције.

Крвнички смрскао оцу лобању па претукао и мајку металном шипком

Крвнички смрскао оцу лобању па претукао и мајку металном шипком

"Јерменске оружане формације у Нагорно-Карабаху и илегалне јерменске војне јединице морају да положе оружје, напусте борбене и војне положаје и да се потпуно разоружају. Јерменске јединице морају да се повуку са азербејџанске територије и морају се распустити илегалне јерменске добровољачке формације", наглашено је у саопштењу.

Министарство је напоменуло да ће Јермени предати сво оружје и тешку опрему, те да ће се спровођење цијелог процеса осигурати у координацији са руским мировним контигентом, јавио је ТАСС.

Мушкарац насмрт претучен у Какњу

Мушкарац насмрт претучен у Какњу

Тензије у Нагорно-Карабаху поново су порасле јуче, након што је Баку објавио да започиње оно што је назвао "локалном противтерористичком операцијом". Азербејџан је захтијевао од Јерменије да повуче војску из Карабаха, на шта је Јереван одговорио да "јерменска војска није у Карабаху".

Стране су данас пристале на примирје, након што су се јерменски борци предали.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.