ATV

Министарство одбране

Званично прекинута противтерористичка операција у Нагорно-Карабаху

 • Извор: СРНА
 • 20.09.2023. 13:57

Азербејџанско Министарство одбране саопштило је да је одлучило да прекине противтерористичку операцију у Нагорно-Карабаху.

У саопштењу се наводи да је операција прекинута у 11 часова.

"Азербејџанско Министарство одбране саопштава да је постигнут договор да се прекине локална противтерористичка операција, након захтјева представника Јермена у Нагорно-Карабаху који је послат преко руског мировног контигента", истиче се у саопштењу.

Министарство је навело услове за прекид операције.

Крвнички смрскао оцу лобању па претукао и мајку металном шипком

Крвнички смрскао оцу лобању па претукао и мајку металном шипком

"Јерменске оружане формације у Нагорно-Карабаху и илегалне јерменске војне јединице морају да положе оружје, напусте борбене и војне положаје и да се потпуно разоружају. Јерменске јединице морају да се повуку са азербејџанске територије и морају се распустити илегалне јерменске добровољачке формације", наглашено је у саопштењу.

Министарство је напоменуло да ће Јермени предати сво оружје и тешку опрему, те да ће се спровођење цијелог процеса осигурати у координацији са руским мировним контигентом, јавио је ТАСС.

Мушкарац насмрт претучен у Какњу

Мушкарац насмрт претучен у Какњу

Тензије у Нагорно-Карабаху поново су порасле јуче, након што је Баку објавио да започиње оно што је назвао "локалном противтерористичком операцијом". Азербејџан је захтијевао од Јерменије да повуче војску из Карабаха, на шта је Јереван одговорио да "јерменска војска није у Карабаху".

Стране су данас пристале на примирје, након што су се јерменски борци предали.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.