Razloga su dva

Mask vjeruje da je ljudima neophodan Mars

  • Izvor: B92
  • 05.08.2022.13:35

Ilon Mask je iznenadio fanove gostovanjem u "Full Send" podkastu, gdje je govorio o vanzemaljcima, pušenju trave sa Džoom Roganom, izazivanju Vladimira Putina na MMA borbu, ali i o kolonizaciji Marsa.

Tokom tročasovnog ćaskanja sa Nelk Bojsima, tehnološki mogul je rekao da vjeruje da bi bilo korisno imati drugu planetu kako bi se osiguralo da civilizacija nikada neće biti uništena.

Izvršni direktor kompanija Tesla i Spajs Iks rekao je da bi u tom slučaju ljudi imali gdje da pobjegnu ako se dogodi prirodna katastrofa ili "malo vjerovatniji" Treći svjetski rat.

Govoreći o kolonizaciji Marsa, Mask je objasnio: "Mislim da postoje dva razloga. Jedan je na neki način odbrambeni - ako bi se Zemlji dogodilo nešto loše, poput meteora, onoga što je uništilo dinosauruse, ili supervulkana".

Zatim je izložio drugu teoriju, prema kojoj "čovječanstvo ubija samo sebe" u obliku trećeg svjetskog rata.

"Mogao bi da bude treći svjetski rat, mogli bismo jedni druge da usmrtimo nuklearnim oružjem ili tako nešto. Treći svjetski rat je malo vjerovatniji ovih dana", rekao je Mask.

Zatim je zaključio da bi bilo dobro imati drugu planetu, kako civilizacija ne bi bila zbrisana.

Kasnije, iznoseći svoje stavove u vezi s "mitom o prenaseljenosti", rekao je da bi radije da civilizacija izađe "sa praskom nego da plače u pelenama za odrasle... prasak bi bio treći svjetski rat".

Tagovi: