Kompanija saopštila

WhatsApp dobija nove emodžije

 • Izvor: ATV
 • 13.03.2023.18:06

Popularna aplikacija uskoro bi konačno mogla da dobije emodžije koji se najavljuju još od prošle godine, a tu je i još jedna korisna funkcija koju će cijeniti korisnici grupnih razgovora.

Metin WhatsApp svakom nadogradnjom postaje sve bolji. Aplikacija je nedavno implementirala funkciju Communities, a vrijedno radi i na uvođenju newslettera.

A šta je s ostatkom nas koji samo žele par emodžija i mogućnost dopisivanja s tih pet-šest ljudi s kojima održavamo kontakt? Prema izvještaju sajta Android Police, uskoro bismo mogli dobiti nove emodžije. Prva vijest o dolasku novih slikovnih znakova pronađena je u beti za Android, odnosno buildu 2.23.5.13. Prve vijesti o svježim emodžijima smo, podsjetimo, dobili u decembru prošle godine.

Izvor informacija, poznata stranica WaBetaInfo, navodi da su novi emodžiji vidljivi samo dijelu korisnika prethodne bete 2.23.5.12, koji su mogli da im pristupe putem WhatsApp tastature. Dolazak novih emodžija mnoge korisnike će možda odvratiti od korištenja alternativnih tastatura koje su podržavale nove znakove. U svakom slučaju, novi emodžiji bi uskoro mogli postati dostupni baš svima pošto je veoma izvjesno da ih Meta neće predugo zadržati u beti.

Problem sa uvođenjem novih emodžija dolazi zbog različitog vremena ažuriranja operativnog softvera i samog programa, što znači da će novi emodžiji koje podržava sistem biti dostupni prije nego što ih podrži neka aplikacija. To znači da vidljivost novih znakova u nekim slučajevima neće zavisiti od Mete, već od Googlea i Applea.

Dok čekamo dolazak novih emodžija, polako možemo da se pripremamo i za dolazak još jedne veoma zanimljive funkcije – samouništavajućih grupnih razgovora. Funkcija radi isto kao ona za nestajuće razgovore jedan-na-jedan, samo za grupe. Trenutno zvanično ime joj je 'expiring groups', ali kao i sve stvari u beti, to bi se moglo promijeniti.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.