Od 22. do 26. juna

17. Internacionalni festival amaterskog teatra u Laktašima

  • Извор: АТВ
  • 16.06.2022. 15:55

Veliki broj predstava i zanimljiv sadržaj očekuje one koji se odluče da posjete 17. Internacionalni festival amaterskog teatra koji se održava u Laktašima.

Svečano otvaranje predviđeno je za srijedu 22. juna od 19 časova kada će biti predstavljena remijera predstave "Štembilj", režisera Ognjena Todorovića. Isto veče, publika je u prilici da vidi i drugu predstavu " Adiafora" autora Edvarda Gramonta.

Nakon čega je previđeno druženje i razgledanje galerije.

Revijalni dio programa predviđen je drugi dan, u četvrtak kada će biti izvođen „Jazavac pred sudom“, a izvešće ga SPКD „Prosvjeta“ Prnjavor u 20 časova.

U petak posjetioce očekuje predstava „Antigona” od 19 časova, a u subotu na programu su dvije predstave, „Antigona u Njujorku” u šest popodne i „Policajci” u 21 čas.

Završetak ovog festivala predviđen je za nedjelju 26. juna kada će biti izvedena premijera predstave “Da pričamo o ljubavi...” u 19 časova.

Nakon završetka revijalnog programa, glasanjem stručnog žirija koji čine Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Božana Кukilo, student 3. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Odsjeka za Glumu i Belinda Stijak, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske biće proglašeni pobjednici i dodjeljene nagrade.

Festival amaterskog pozorista Laktasi 2022
Više informacija na OVOM LINKU.