Prvi nsatup izvan Republike Srpske

Banjalučki gudački orkestar nastupio u Nišu

  • Извор: СРНА
  • 08.09.2021. 08:03

Gudački kamerni orkestar "Ban Svetislav Tisa Milosavljević" iz Banjaluke koji djeluje pri Kulturnom centru Banski dvor održao je u Nišu cjelovečernji koncert, što je prvi nastup ovog ansambla izvan Republike Srpske.

Sinoćnji koncert organizovan je na dan rođenja Svetislava Tise Milosavljevića, kao i u susret 15. septembru, Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji zajednički obilježavaju Republika Srbija i Republika Srpska.

Prethodno su direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović i direktor Studentskog kulturnog centra Niš Predrag Jelenković potpisali protokol o kulturnoj saradnji.

Povodom zvaničnog početka saradnje Kulturnog centra Banski dvori i Studentskog kulturnog centra sinoć je promovisana knjiga "Svetislav Tisa Milosavljević – od Niša do Banjaluke, od vojnika do državnika", autora Milutina Miltojevića, master istoričara, prenosi RTRS.

Studentski kulturni centar Niš izdavač je knjige o Milosavljeviću, rođenom Nišliji, brigadnom generalu i prvom banu Vrbaske banovine sa sjedištem u Banjaluci, koji je u dva navrata bio ministar u Vladi Kraljevine Jugoslavije.

Recenzenti knjige su profesor dr Nebojša Ranđelović iz Niša, magistar Zoran Pejašinović i Nadežda Lazarević Kovačević iz Banjaluke.

Ban Svetislav Tisa Milosavljević je svojim pregalaštvom i dobrom voljom, unapredio Banjaluku, postavio temelje novog, modernog grada, zbog čega jedna od najpoznatijih ulica u ovom gradu i danas nosi njegovo ime. 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм