OK Fest

Brkovi za ATV: Mi smo ti koji trebaju ispuniti očekivanja publike

  • Извор: АТВ
  • 12.05.2023. 10:00

Bliži nam se deveti OK Fest, koji se ove godine održava 14, 15. i 16. jula na dobro poznatoj lokaciji – Tjentištu.

I ove godine sve posjetioce festivala očekuju sjajni nastupi poznatih imena. Gibonni, Nakadia, dr Nele Karajlić, Goran Bare & Majke, Konstrakta, Nick Curly, Oxia, Kristijan Molnar, Kolja i Grobovlasnici i Brkovi samo su neki od izvođača koji će nastupiti ove godine na OK festu.

Upravo smo ovim povodom razgovarali sa članovima benda Brkovi. Oni na Tjentište stižu 16. jula i sviraće na VISA Main Stage.

Nedavno ste objavili novi album "Krvava novčanica". Kakve su reakcije publike i smatrate li da je hrabrost u današnje vrijeme hiperprodukcije objavljivati album?

Ne bih rekao da je hrabrost u pitanju, više stvar odluke. Reakcije na album su sjajne. Ovaj put se dosta manji broj ljudi žalio da su “stare” stvari bolje, ali to su govorili i za te stare pjesme kada su tek izašle (smijeh). Kad su albumi u pitanju, većinom na kraju isplivaju dvije ili tri pjesme koje se kasnije zadrže na koncertnom repertoaru.

Često čujemo da je muzika koju mladi danas slušaju problematična sa više aspekata. Šta vi mislite o tome?

Ako mislite na trap cajke ili kako ih već zovu, meni su tu najgori tekstovi i generalno stav izvođača koji veličaju bahaćenje i materijalizam. Tekstovi su potpuno banalni i nebitni, tu su tek toliko da se rimuju i isprate melodijsku liniju, nema nikakve poruke, sadržaj nije bitan, samo nek’ se đuska. To mi je baš bez veze, ali ko voli nek izvoli.

Imate svoj onlajn šop. Kako ste zadovoljni prodajom?

Naši prijatelji iz Ljubljane vode taj šop i jako smo zadovoljni kako sve ide. To je više stvar imidža nego neke velike zarade. Želimo ljudima ponuditi kvalitetu, da ne kupuju šund robu od prevaranata. Majice su od organskog pamuka, a vremenom smo proširili asortiman, tako da sada u šopu ima svega i svačega, jakni, dukseva, privjesaka, mirisa za auto i slično.

Kakav je stav vašeg benda - da li vas više raduju nastupi na otvorenom ili ipak oni u zatvorenim prostorima?

Generalno, više volimo nastupe na otvorenom jer to mahom podrazumijeva da je vani toplo. Sve je lakše kad je lijepo vrijeme, ugodnije je putovati, nosimo manje odjeće, nema grijanja kombija i poledice na cesti, smrzavanja, dan traje duže i slično

Šta očekujete od OK FESTA na Tjentištu i od tamošnje publike?

Ja na to gledam drugačije. Mi smo ti koji trebaju ispuniti očekivanja publike, a ne obrnuto. Takođe moramo opravdati poziv organizatora. U svakom slučaju raduju nas svirka, druženje i netaknuta priroda. Vidimo se na Tjentištu!


Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)