Nova sezona

Epizodu serije "South park" djelimično kreirala vještačka inteligencija

  • Извор: Dailymail
  • 03.04.2023. 19:41

Jedna epizoda iz nove sezone "South Park" razlikuje se od svih drugih dosad, i to zbog činjenice da ju je djelimično napisala vještačka inteligencija.

Naime, u četvrtoj epizodi 26. sezone serije, nazvanoj "Deep Learning", ChatGPT naveden je kao scenarista, uz Treja Parkera, jednog od kreatora serije.

Epizoda govori o novom AI softveru nazvanom Deep Learning, koji pomaže učenicima škole da napišu domaći zadatak. Međutim, ekipa South Parka otkrila je još jednu stvar u kojoj im vještačka inteligencija može pomoći.

Južni vetar: Na granici - Pogledajte trejler za posljednju epizodu

Južni vetar: Na granici - Pogledajte trejler za posljednju epizodu


"Ljudi ga koriste da im napiše pesmu, da im napiše molbu za posao, no stvarno pomaže u muvanju djevojaka", objasnio je u jednoj sceni Klajd svom prijatelju Stenu, koji ga je zamolio za pomoć u vezi sa njegovom djevojkom Vendi.

"Kako si ti tako dobar u pisanju poruka svojoj curi?", upitao ga je Sten, a ovaj mu odgovorio:

" ChatGPT, druže."

Klajd je otkrio Stenu kako postoji "hrpa ChatGPT aplikacija za mobilni" i zatim objasnio kako cijela stvar funkcioniše.

Italija zabranjuje ChatGPT zbog ugrožavanja privatnosti

Italija zabranjuje ChatGPT zbog ugrožavanja privatnosti

"Uzmem posljednju glupu stvar koju mi je Bebe poslala, kopiram je i otvorim aplikaciju. Kliknem: 'Odgovori', kopiram tekst ovde i kliknem: 'Napiši'" objasnio je i zatim dao primer.

"Izgledaćeš odlično s bilo kojom dužinom kose. Isprobavanje novog izgleda moglo bi biti zabavno", odgovor je ChatGPT-a, a Klajd je objasnio kako mu ovaj način uštedi mnogo vremena jer mu cura piše "toliko prokleto mnogo poruka".

Međutim, kako to obično biva u "South Park", iza cijele priče se krije mnogo važnija poruka.