"3 Body Problem"

Најскупља нетфликсова серија наишла на оштре критике

  • 22.03.2024. 15:38

Нетфликсов "3 Body Problem", од креатора награђиване "Игре пријестола", један је од најскупљих пројеката икад приказаних на овој платформи, али упркос томе наишао је на оштре критике.

Једна од најскупљих серија у 2024. години морала је да оправда велика очекивања. Међутим, ово остварење засновано на кинеским бестселерима, по свему судећи, пропало је, а критичари су критиковали превише сложену радњу и тренутке “досаде која шкрипи зубима”.

Серија је наводно имала буџет од 160 милиона долара, а има осам епизода.

Радња прати астрофизичарку Је Вењије, чији је отац убијен током Кинеске културне револуције. Она је годинама касније регрутована у војску и чланица је тајне мисије чији је циљ да успостави контакт с ванземаљцима.

Серију су критиковали критичари, који наводе да је досадна и превише збуњујућа, пише Дејли мејл.

– Попут ракете која се распада при полијетању, серија одмах одјури у неколико праваца одједном. Бениоф и Вајс немају појма да ли праве филозофски трилер, историјски еп о културној револуцији, криминалну драму, романтичну комедију, хорор филм или трејлер за видео-игрицу – пише Кристофер Стивенс за Дејли мејл.

Додаје и да је резултат то да све изгледа вјештачки и неубједљиво.

– Ниједна књига није заиста неприлагодљива, проблем је у томе што ће приказивање на екрану једноставно бити превише досадно или збуњујуће, а “3 Body Problem” је некако и једно и друго. Бениоф, Вајс и Ву су направили радикалне и трансформативне промјене у изворном материјалу, али су изгубили нешто интегрално у процесу. Остаје нам серија која је пуна буке, али без живахности, тијело лишено живота – истиче Луис Чилтон.

Луси Манган је, пишући за Гардијан, осудила покушај писаца да опонашају успјех “Игре пријестола”,


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.