Овај јело комбинује богат укус пржене рибе са слатко-киселим сосом обогаћеним парадајзом и зачинима.
Састојци:
500 г ослића
со, бибер, брашно за поховање
Уље за пржење
Састојци за сос:
2 чена бијелог лука
1 мањи црни лук
1 шаргарепа
1/2 паприка
200 мл парадајз пелата
2 кашике соја соса
2 кашике сирћета
1 кашика шећера
1 кашичица љутог соса
1 кашика густина + 3 кашике воде (за згушњавање)
Припрема:
Филете посолити, побиберити, уваљати у брашно и пржити у дубоком уљу док не постану златно хрскави. Оставити са стране на убрусу. На мало уља пропржити бијели и црни лук, додати шаргарепу и паприку. Сипати парадајз пелат, соја сос, сирће, шећер и љути додатак. Кувати 5-7 минута. Додати густин размућен у води, кувати још 1-2 минута док се сос не згусне. У сос пажљиво додати пржену рибу или прелити сос преко филета при сервирању. По жељи посути свјежим коријандером или першуном, пише Жена Блиц.