Савршено љетње јело

Рецепет за пржени ослић у слатко-киселом сосу

  • 01.07.2025. 07:44

Овај јело комбинује богат укус пржене рибе са слатко-киселим сосом обогаћеним парадајзом и зачинима.

Састојци:

500 г ослића

У Српској рођене 23 бебе

У Српској рођене 23 бебе


со, бибер, брашно за поховање

Уље за пржење

Састојци за сос:

Отац жртве масакра од бола још није крочио у његову собу:

Отац жртве масакра од бола још није крочио у његову собу: "Још све мирише на њега..."

2 чена бијелог лука

1 мањи црни лук

1 шаргарепа

Температуре у Европи достижу максимум: Топлотни талас не јењава

Температуре у Европи достижу максимум: Топлотни талас не јењава


1/2 паприка

200 мл парадајз пелата

2 кашике соја соса

Виктор Орбан: Побиједили смо у НАТО

Виктор Орбан: Побиједили смо у НАТО


2 кашике сирћета

1 кашика шећера

1 кашичица љутог соса

Пронађени нестали тинејџери: ''Кренули на базен, завршили на мору''

Пронађени нестали тинејџери: ''Кренули на базен, завршили на мору''


1 кашика густина + 3 кашике воде (за згушњавање)

Припрема:

Филете посолити, побиберити, уваљати у брашно и пржити у дубоком уљу док не постану златно хрскави. Оставити са стране на убрусу. На мало уља пропржити бијели и црни лук, додати шаргарепу и паприку. Сипати парадајз пелат, соја сос, сирће, шећер и љути додатак. Кувати 5-7 минута. Додати густин размућен у води, кувати још 1-2 минута док се сос не згусне. У сос пажљиво додати пржену рибу или прелити сос преко филета при сервирању. По жељи посути свјежим коријандером или першуном, пише Жена Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: