Savršeno ljetnje jelo

Recepet za prženi oslić u slatko-kiselom sosu

  • 01.07.2025. 07:44

Ovaj jelo kombinuje bogat ukus pržene ribe sa slatko-kiselim sosom obogaćenim paradajzom i začinima.

Sastojci:

500 g oslića

U Srpskoj rođene 23 bebe

U Srpskoj rođene 23 bebe


so, biber, brašno za pohovanje

Ulje za prženje

Sastojci za sos:

Otac žrtve masakra od bola još nije kročio u njegovu sobu:

Otac žrtve masakra od bola još nije kročio u njegovu sobu: "Još sve miriše na njega..."

2 čena bijelog luka

1 manji crni luk

1 šargarepa

Temperature u Еvropi dostižu maksimum: Toplotni talas ne jenjava

Temperature u Еvropi dostižu maksimum: Toplotni talas ne jenjava


1/2 paprika

200 ml paradajz pelata

2 kašike soja sosa

Viktor Orban: Pobijedili smo u NATO

Viktor Orban: Pobijedili smo u NATO


2 kašike sirćeta

1 kašika šećera

1 kašičica ljutog sosa

Pronađeni nestali tinejdžeri: ''Krenuli na bazen, završili na moru''

Pronađeni nestali tinejdžeri: ''Krenuli na bazen, završili na moru''


1 kašika gustina + 3 kašike vode (za zgušnjavanje)

Priprema:

Filete posoliti, pobiberiti, uvaljati u brašno i pržiti u dubokom ulju dok ne postanu zlatno hrskavi. Ostaviti sa strane na ubrusu. Na malo ulja propržiti bijeli i crni luk, dodati šargarepu i papriku. Sipati paradajz pelat, soja sos, sirće, šećer i ljuti dodatak. Kuvati 5-7 minuta. Dodati gustin razmućen u vodi, kuvati još 1-2 minuta dok se sos ne zgusne. U sos pažljivo dodati prženu ribu ili preliti sos preko fileta pri serviranju. Po želji posuti svježim korijanderom ili peršunom, piše Žena Blic.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: