Рапсодија укуса

Три леће готов је за 10 минута, а скупио је обожаваоце широм свијета

  • 01.07.2025. 10:17

Три леће колач је још бољи други дан, када се сви укуси повежу. Послужује се хладан и реже се на коцке – сваки комад је савршено натопљен и кремаст!

Ако сте љубитељ сочних колача који се топе у устима, Три леће колач права је посластица за вас.

Овај кремасти десерт потиче из Латинске Америке, а име дугује троструком млијечном сирупу који му даје препознатљиву, неодољиву сочност. Спужвасти бисквит упија три врсте млијека – кондензовано, пуномасно и слатко врхње – стварајући лагану, али богату текстуру која осваја на први залогај.

Савршен је за прославе, али и за оне дане кад једноставно желите нешто посебно. А добра вијест? Једноставан је за припрему – и још бољи кад се направи дан раније!

Састојци:

Хљеб остаје свјеж и без буђи много дуже уз овај једноставан трик

Хљеб остаје свјеж и без буђи много дуже уз овај једноставан трик


5 јаја

150 г шећера

1 кашичица ванилије

Ово је идеална температура за клима-уређај током љета

Ово је идеална температура за клима-уређај током љета


120 г глатког брашна

1 кашичица прашка за пециво

Прстохват соли

Ово је 6 ствари које морате радити током љета

Ово је 6 ствари које морате радити током љета


За прелив:

1 литра маснијег млијека

1, 5 шољица слатког врхња 

Ево каква ће бити жена која дуго нема интимне односе

Ево каква ће бити жена која дуго нема интимне односе


1 шољица (око 200 мл) кондензованог млијека

За карамел:

шољица шећера

Пјевачица Маја Беровић има пиштољ на скривеном мјесту, а значење ће вас изненадити

Пјевачица Маја Беровић има пиштољ на скривеном мјесту, а значење ће вас изненадити


1 шољица врхња за шлаг

1/3 шољице маслаца

1 кашика екстракта ванилије

Миљана Кулић открила колико је зарадила у ријалитију

Миљана Кулић открила колико је зарадила у ријалитију


Припрема: 

Загријте рерну на 180 степени. Одвојите жуманца од бјеланаца. Истуците бјеланца са прстохватом соли док не постану чврсти. У другој здјели измиксајте жуманца са шећером и ванилијом док не постану свијетли и пјенасти. Њежно умијешајте бјеланца у жуманца.

Просијте брашно с прашком за пециво па га лагано умијешајте у смјесу. Излијте у намашћен и побрашњен калуп (нпр. 20×30 цм) и пеците око 25–30 минута, док бисквит не добије златну боју.

Припадници ових знакова хороскопа мисле да су паметнији од свих других

Припадници ових знакова хороскопа мисле да су паметнији од свих других


У здјели помијешајте кондензовано млијеко, млијеко и слатко врхње. Када је бисквит готов, оставите га да се охлади 10-ак минута, затим га избодите виљушком по цијелој површини, пише Боснаинфо.

Полако прелијте млијечну мјешавину преко бисквита. Нека добро упије! 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: