Trebinje

Narodna biblioteka pokrenula izdavačku djelatnost

  • 15.12.2020. 11:44

Narodna biblioteka Trebinje pokrenula je izdavačku djetanost i za kratko vrijeme već izdala četiri knjige, rekla je Srni direktor ove ustanove Milosava Supić Vuković.

Ona je navela da su se na ovaj korak odlučili zbog zainteresovanosti pisaca koji su željeli da izdavač njihovih djela bude upravo ova biblioteka.

"Želimo da pomognemo autorima da izađu iz anonimnosti, da prezentuju svoje stvaralaštvo i istraživački rad, ali i onim afirmisanim da njihove knjige dođu što brže među čitaoce", rekla je Vukovićeva i dodala da je to iskorak u radu Narodne biblioteke, koja postaje i čuvar različitih žanrova.

Urednik izdavačke djelatnosti u Narodnoj biblioteci Trebinje Srđan Čabrilo naveo je da im je zadovoljstvo što su prepoznati kao ozbiljna i kvalitetna ustanova koja može da odgovori različitim zahtjevima pisaca, ali i što mogu da pomognu afirmisanju mladih autora.

"U narednom periodu planiramo da izdamo reprint Dučićevih rukopisa iz legata jednog od najznačajnih srpskih pisaca, koji se nalazi u našoj ustanovi", naveo je Čabrilo.

U Narodnoj biblioteci Trebinje napominju da, i uprkos pandemiji virusa korona, ovu godinu završavaju vrlo uspješno, te da su, osim izdavačke djelatnosti, pokrenuli i niz drugih novina na zadovoljstvo ljubitelja pisane riječi i knjižni fond obogatili većim brojem aktuelnih naslova.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм