Obavezno

Novembar donosi 5 filmova koje morate pogledati

  • Извор: Агенције
  • 29.10.2022. 08:47

Ljubitelje filma mjesec novembar bi mogao da obraduje jer donosi mnoštvo ostvarenja, koja jednostavno morate pogledati.

U nastavku vam donosimo 5 prijedloga.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Koliko često ovih dana Holivud pravi nastavak bilo kog filma koji nije crtani, horor ili akcioni blokbaster sa CGI-jem?

Odgovor je: uopšte ne često.

Ali Knives Out je bio toliko genijalan, a njegov centralni lik je bio tako divan, da je Rajan Džonson napisao i režirao još jednu misteriju ubistva u istom veličanstveno komplikovanom tonu.

Danijel Krejg se vraća kao Benoa Blan, briljantni detektiv sa ekstravagantnim rječnikom i još ekstravagantnijim južnjačkim naglaskom, prenosi "Fer portal".


Kao u Knives Out, on nanjuši ubicu među grupom bogatih, zvanih Amerikanci, ali ovaj put je radnja privatno grčko ostrvo i osumnjičeni (koje igraju Ed Norton, Dejv Bautista, Kejt Hadson, Žanel Mone i drugi) imaju milione koje su zaradili od tehnologije i društvenih medija.

Karin Džejms iz BBC kulture kaže da je “ovaj izuzetno zabavan nastavak prepun ukusnih kameja i pun više komičnih momenata nego prethodni film”.

Film na Netflix stiže 23. decembra, dok će se u kinima pojaviti mjesec dana ranije – 23. novembra.

Bones and All

Luka Gvadanjo i Timoti Šalame, zvijezda i reditelj filma Zovi me svojim imenom, ponovo se udružuju u još jednoj nježnoj priči o nadolazećoj romansi, adaptiranoj iz romana i smještenoj u 1980-e.

Ali Bones and All se razlikuje u jednom ključnom pogledu: njegovi mladi ljubavnici ne mogu da odole da jedu ljudsko meso.

Jedna od njih, 18-godišnja Maren (Tejlor Rasel), mislila je da je jedina osoba sa ovim nekonvencionalnim zahtjevima u ishrani, ali dok se vozi po malom gradu u Americi, otkriva da su kanibali iznenađujuće česti.


Među njenim kanibalističkim novim poznanicima su zgodni Li (Šalame) i užasno prijeteći Sali (Mark Rajlans).

“Gvadanjino je stvorio efikasan i jeziv šoker”, kaže Džon Blisdejl iz Sight & Sounda.

“Ali Bones and All je takođe priča o izgubljenom mladom paru, koji pronalazi jedno drugo i sebe. Ironično je smiješna, radosno zabavna i neobično dirljiva. Ukusna i hranljiva”, dodaje.

Film će na međunarodnom nivou biti objavljen 23. novembra

The Fabelmans

Roma, Belfast, The Hand of God… u ovom trenutku postoji trend za filmove o godinama formiranja njihovih reditelja.

Najnoviji primjer je “Fabelmanovi” Stivena Spilberga, nježna, autobiografska drama o punoljetstvu koja je naširoko naglašena kao kandidat za najbolji film na dodjeli Oskara.

Njegov mladi heroj je preimenovan u Semi Fabelman (kojeg glumi Mateo Zorion Frensis-DeFord, a zatim Gabrijel Label), ali njegova životna priča prati Spilbergovu, dok se zaljubljuje u bioskop, seli se iz Nju Džersija u Arizonu u sjevernu Kaliforniju, i svjedoči o bračnim problemima svog oca (Pol Dano), kompjuterskog inženjera, i svoje majke (Mišel Vilijams), pijanistkinje.


“Ovo je film koji smo čekali 45 godina da ga snimi”, kaže Dejvid Fir za “Rolling stone”.

“Zahvalnost jednog čovjeka filmovima što su ga spasili. I to je veliki američki umjetnik koji koristi svoju vještinu velikog pripovjedača da konačno ispriča svoje… To je jedna od najimpresivnijih, prosvjetljujućih, vitalnih stvari koje je ikada uradio”, dodaje on.

Film u Ameriku stiže 23. novembra u SAD, dan kasnije u Portugal, 25. novembra u Poljsku i Tursku, a 27. januara u Veliku Britaniju.

The Wonder

U zabačenom irskom selu 1862. godine, 11-godišnja djevojčica (Kila Lord Kasidi) je navodno preživjela mjesecima bez hrane, pa je skeptična engleska medicinska sestra (Florens Pju) poslata da je posmatra.

Lokalni velikaši (Ciaran Hinds, Tobi Džons, Tom Burk) žele odgovore: da li je ona čudo ili varalica? Mozak ili pion u tuđoj igri?

“Adaptirana prema romanu Eme Donohu (Soba), sablasna i neobična periodična drama Sebastijana Lelija je magnetično i misteriozno malo čudo bogato atmosferom i privlačnošću”, kaže Bendžamin Li u “Guardianu”.


Ali pravo čudo u ovom “nevjerovatno involviranom” filmu je Pju, koja je “nikada potpuno, očaravajuće ubjedljiva. Ona ovdje toliko potpuno komanduje da se skoro osjeća kao da režira film iznutra”.

Nemojte se iznenaditi ako pokupi nekoliko nominacija za najbolju glumicu ove sezone.

Na Netflix ovaj film stiže 16. novembra.

Lady Chatterley’s Lover

Pošto je osvojila Zlatni globus za ulogu Lejdi Di Spenser u “Kruni”, Ema Korin glumi lejdi Konstans Četerli u filmu Lore de Klermon-Toner o revolucionarnom burnom romanu DH Lorensa.

(Da li je ovo vrsta knjige “poželjeli biste da je vaša žena ili sluga čitaju”, pitao je tužilac na suđenju za opscenost u Velikoj Britaniji 1960.)

Džek O’Konel glumi Olivera Melorsa, grubog lovočuvara koji daje dami veliku pažnju za kojom žudi nakon što je njen muž, ser Kliford (Metju Daket), paralizovan od struka naniže u Prvom svjetskom ratu.

A Džoeli Ričardson, koja je glumila Ledi Četerli zajedno sa Šonom Binom u televizijskoj seriji iz 1993. godine, je medicinska sestra ser Kliforda, gospođa Bolton.


Tomris Lafli iz “The Wrapa” kaže da je film “zgodan uvod u ovu ženstvenu sagu o seksualnom buđenju, prožet nečim starim i nečim novim, i puno iskrenog, sa ukusom koreografisanog i zapravo zapaljive erotike koja jako nedostaje u današnjem sve sterilnijem mejnstrim bioskopu”.

Film u britanska kina stiže 25. novembra, a na međunarodni Netflix 2. decembra.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм