Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske

Objavljeni konkursi za sufinansiranje programa i projekata u kulturi

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2023. 12:49

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas javne konkurse za sufinansiranje programa i projekata u kulturi Republike Srpske za 2023. godinu i Javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina u 2023. godini.

Za ove namjene u budžetu Republike Srpske planirano je ukupno 1.160.000 КM, od čega 1.110.000 KM za sufinansiranje programa i projekata u kulturi i 50.000 KM za sufinansiranje projekata kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

U skladu sa Pravilnikom o postupku izbora i načinu sufinansiranja programa i projekata u kulturi Republike Srpske, raspisano je osam konkursa, i to: Javni konkurs za sufinansiranje programa rada reprezentativnih strukovnih udruženja, Javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti muzičke i muzičko-scenske umjetnosti, Javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti vizuelne i multimedijalne umjetnosti, Javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama, Javni konkurs za sufinansiranje pozorišne produkcije i pozorišnih festivala, Javni konkurs za sufinaniranje projekata iz oblasti izdavačke djelatnosti, Javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti očuvanja i promocije kulturnog nasljeđa, te Javni konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti književnosti.

Ministarstvo: Podnesena inicijativa za područnu školi u Adi, nastavnici neće ostati bez posla

Ministarstvo: Podnesena inicijativa za područnu školi u Adi, nastavnici neće ostati bez posla

Na osnovu Pravilnika o kriterijumima i postupku raspodjele sredstava za sufinansiranje projekata kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina objavljen je Javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina.

 „Pravo podnošenja prijava na javni konkurs imaju pravna lica registrovana za obavljanje kulturno-umjetničke djelatnosti na teritoriji Republike Srpske, kao i javne ustanove kulture čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, i to isključivo sa projektima za koje je planirano više izvora finansiranja, vodeći pri tom računa da predviđeno sufinansiranje od strane Ministarstva prosvjete i kulture ne prelazi 80 odsto od ukupnog budžeta projekta“, kažu u Ministarstvu.

Procjenu, stručno vrednovanje i bodovanje prijavljenih projekata, na osnovu posebnih kriterijuma propisanih za svaku oblast posebno, vršiće stručne komisije koje će imenovati ministar prosvjete i kulture.

Vlasnica vrtića koji u oglasu traži hrvatskog državljana pojasnila o čemu se radi

Vlasnica vrtića koji u oglasu traži hrvatskog državljana pojasnila o čemu se radi

Podnosioci prijava svu potrebnu dokumentaciju treba da dostave u skladu sa odredbama svakog pojedinačnog konkursa i na obrascima koje je propisalo Ministarstvo prosvjete i kulture. 

Iz Ministarstva napominju da neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Svi konkursi, uz obavezne prateće obrasce za prijavu, dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Javni konkursi su objavljeni danas, 31. jula 2023. godine, i ostaju otvoreni 30 dana.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм