Инспирација му људи и природа

Од Русије до Чечаве и "Кристалне ријеке“ - Даријан је најмлађи писац добојске регије

  • Извор: АТВ
  • 10.10.2023. 19:27

Даријан је право чудо од дјетета, причају у Чечави. Овај дјечак рођен је у Русији. Прије двије године са родитељима преселио је у једно од највећих села бивше Југославије. Ту се одлично снашао. Већ је написао и књигу "Кристална ријека“ и тако постао најмлађи писац добојске регије.

"И на српском и на руском. Али мени је лакше прво да напишем на руском, па да преведем на српски. Јер ми је много лакше да пишем на руском и већина ових пјесама у књизи је ипак руска“, рекао је најмлађи писац добојске регије и аутор књиге "Кристална ријека“ Даријан Стојановић. 

А инспирацију је пронашао у природи и људима двије братске земље. Оно што је са љубављу писао, представио је својим другарима из школе и просвјетним радницима. 

"Кад је дошао код нас, а дошао је из Русије, исказивао је одмах у почетку интересовање за српски језик и књижевност. То се манифестовало кроз низ његових учешћа наградног карактера на конкурсима“, рекла је наставница српског језика Алиса Пашалић.

Шта значи сањати поклоне?

Шта значи сањати поклоне?

"Желим да кажем да је то потомак дједа Новице Стојановића који је такође био књижевник. И надам се да ће он наставити његовим стопама. Дјед и бака су били радници ове школе“, каже директор Основне школе "Јеврем Станковић“ Чечава Остоја Марковић. 

Поносни смо на успјех нашег сина. Исто тако захвални смо Републици Српској и њеном народу што су нас дочекали раширених руку, прича мајка Елена. 

"Јако је лијепо да су ту и Руси и Срби. То су та два народа која су увијек била у хармонији и која су се вољела“, каже Даријанова мајка Елена Стојановић. 

Звијезда Нетфликсове серије на првој ратној линији Израела

Звијезда Нетфликсове серије на првој ратној линији Израела

Ту љубав његују и млади нараштаји. Даријан је брзо постао омиљени у школи. Своје другаре учи руски језик, а они њему помажу са српским.

Даријан је први ђак школе у Чечави који је објавио своју књигу. У школи се надају - Даријан ће бити подстрек и другим ђацима како би кренули његовим путем.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина