Серија

Откривено зашто је одложено емитовање "Сабље"

  • 12.03.2024. 14:38

Серија “Сабља” такмичиће се у категорији дугог формата на Канском фестивалу серија (Canneseries), објавили су данас организатори тог најпрестижнијег свјетског фестивала.

“Сабља” је једна од осам серија из цијелог свијета које су одабране за овогодишњу главну такмичарску селекцију фестивала који се одржава од 5. до 10. априла.

Серија ће имати своју свјетску премијеру 8. априла 2024. у Великој дворани “Лимијер” (Grand Auditorium Lumière) уз присуство глумачке и ауторске екипе, а након приказивања на љетњим фестивалима, наћи ће се и пред гледаоцима пред малим екранима.

Подсјећамо, главне улоге у серији тумаче Драган Мићановић, Милица Гојковић, Љубомир Бандовић и млади Лазар Тасић. Редитељи серије су Горан Станковић и Владимир Тагић, а сценаристи Дејан Прћић, Марјан Алчевски, Маја Пелевић, Владимир Тагић и Горан Станковић. Продукцију серије, за коју је идеју дао РТС, потписују Радио-телевизија Србије и „This and That Productions“.

Иначе, првобитно је планирано да серија "Сабља" телевизијску премијеру доживи 24. фебруара, што је тада одложено.


РТС је тада у саопштењу навео да је ово остварење привукло пажњу једног од најпрестижнијих фестивала, што је и био разлог ове одлуке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм