Muzika u prirodnom ambijentu

Počinje Internacionalni džez festival na Zelenkovcu

  • 26.07.2018. 14:03

Na Zelenkovcu kod Mrkonjić Grada večeras će početi Internacionalni džez festival na kojem će za četiri dana nastupiti muzičari iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Holandije, Slovenije i Francuske

Festival, koji će ove godine biti održan 18. put, jedinstven je u BiH po tome što omogućava da se džez doživi u prirodnom ambijentu. 

Organizator Boro Janković rekao je da će ovaj festival tradicionalno biti obilježen dobrom svirkom i pozvao sve ljubitelje džeza da dođu na Zelenkovac i uživaju u čarobnoj prirodi uz kvalitetne zvuke. 

"Trudimo se da se čuje dobar zvuk, dobri bendovi i dobra organizacija", rekao je Janković. 

Večeras će nastupiti bend "Jadžus džez" (Jayus Jazz) iz Srbije, "Kun fu" (Kuhn fu) iz Holandije i Divlje jezero iz Slovenije. 

Sutra, 27. jula, publici će se predstaviti "Ivan Kapec trio" iz Hrvatske, "Sedrik Henriot trio" (Cedric Hanriot trio) iz Francuske i "Džez apstrakcija" iz Banjaluke. 

U subotu, 28. jula, na festivalu će nastupiti "Nesesari Kakalulu" (Nesesari Kakalulu) iz Slovenije, "Popečitelji" i "De sajklist kanspirisi" (The cyclist conspiracy) iz Srbije. 

Festival će biti završen u nedjelju, 29. jula, nastupima bendova "Babilonci" iz Zagreba, "Vibra" i "Kajtez end de gang" (Kajtez and The Gang) iz Banjaluke.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.