Preusmjerili nagradna sredstva

Podrška Narodnog pozorišta RS humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima"

  • Izvor: PR
  • 10.12.2021.15:27

Na 38. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčko distriktu BiH, održanim od 18. do 26. novembra 2021. godine, Narodno pozorište Republike Srpske izvelo je predstavu „Derviš i smrt“. Zbog atmosfere koja je pratila ovogodišnje Susrete, ostali smo pri stavu da naša predstava bude izuzeta iz procesa žiriranja.

Žiri publike donio je odluku po kojoj je predstava „Derviš i smrt“ najbolja predstava u cjelini pozorišta/kazališta iz BiH. Iako smo se do kraja zalagali za svoj stav, Direkcija Susreta dodijelila nam je sredstva u iznosu od 5.000 KM, zbog obaveze da sredstva iz budžeta Distrikta namijenjena za nagradni fond moraju biti utrošena do kraja 2021. godine. 

Odlučili smo da ta sredstva usmjerimo kao našu podršku humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“,za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama, što je cilj ovogodišnje, dvanaeste po redu kampanje.

Narodno pozorište Republike Srpske, u skladu sa svojom misijom i opredjeljenjem za društveni angažman, nastaviće sa podrškom svim humanitarnim akcijama, posebno onima koje se odnose na pomoć djeci.