Banjaluka

Poznati prvi učesnici 15. Kastel Rock Festa

  • Извор: АТВ
  • 13.05.2022. 12:16

Danas vam otkrivamo prva tri imena, koja će nastupati na jubilarnom 15. Kastel Rock Fest – u, koji će se održati od 9. do 12. juna na Tvrđavi Kastel.

9.6.2022. - Neno Belan & Fiumens

Donosimo vam cijelo jedno more. Tačnije, oceane ljubavi. 

Neno Belan & Fiumens nastupiće na prvoj festivalskoj večeri, a mi ćemo uživati u vinu noći, pored rijeke snova, jer nas neko koga volimo dotakne usnama i odvede u lijep i sunčan dan.

Ljeto počinje na Kastel Rock Fest - u. 

Pričajmo o ljubavi. 

Jer ljubav je čarobna stvar. 

10.6.2022. - Kiki & Piloti 

Svet je lep kada sanjamo.

A mi smo odlučili da živimo snove.

Zato nam na ovaj Kastel Rock Fest dolaze Kiki & Piloti. 

Da, biće to noć kao iz sna i svi koji budemo dio nje, nikada nećemo biti zaboravljeni.

A ti, koja kao ptica na njegovom dlanu skakućeš, shvatićeš kako si lepa.

Drugo festivalsko veče, pamtićemo po tome što će izgledati kao da je mesec stao.

11.6.2022. - The Bestbeat

The Bestbeat dolazi na Kastel Rock Fest! 

Ovi sjajni momci nastupiće treće večeri festivala, a posjetioci će uživati u jedinstvenom muzičko - scenskom spektaklu uz evergreen - e koje obožavaju sve generacije. 

The Bestbeat je Beatles tribjut bend nastao 2005. godine, sa ciljem da podsjeti publiku na najveći bend XX vijeka.

Bestbeat nastupa na instrumentima i pojačalima kakve su koristili Beatlesi, u vjernim reprodukcijama kostima iz različitih faza karijere, sa prepoznatljivim frizurama, a same kompozicije se izvode u originalnim aranžmanima i tonalitetima, kao da su u pitanju djela klasične muzike. Da bi svaka sličnost bila potpuna, bilo je bitno imati i lijevorukog basistu. 

Povodom pedesetogodišnjice od izdavanja prvog singla, "Love me do", najtiražniji američki magazin – Newsweek, uvrstio je Bestbeat među nekoliko najboljih svjetskih Beatles tribute sastava.

U avgustu 2014. godine, bend je nastupio u Engleskoj na prestižnom festivalu Beatle week, koji se više od trideset godina održava u Liverpulu, a organizator festivala je Cavern klub, u kojem su Beatlesi svirali 292 puta.

Vidimo se na Kastelu! 

Prvi "Kastel Rock Fest" održan je 2003. godine, a do sada su u našoj organizaciji i produkciji u Banjaluci održali koncerte ili učestvovali na ovom festivalu velika regionalana i svjetska muzička imena, kao što su: 

Lenny Kravitz, Simple Minds, Franz Ferdinand, Apocalyptica, Tito & Tarantula, Laibach, Goran Bregović & Orkestar za svadbe i sahrane, Rade Šerbedžija & Livio Morosin bend, Miroslav Tadić, EKV, Dino Dvornik, Leb i sol, Van Gogh, Josipa Lisac, Vlatko Stefanovski trio, Partibrejkers, TBF, Psihomodo pop, Parni valjak, Bajaga & Instruktori, Bebi Dol, Let 3, Urban & 4, Kerber, Massimo Savić, Darko Rundek, Cubismo, Hladno pivo, Vlado Divljan & Idoli, Gile & Električni orgazam, Toni Montano, Dejan Cukić, Natali Dizdar, Divas, Toni Cetinski, Petar Grašo, Nina Badrić, Matija Dedić jazz trio, Dujin Aleksandar jazz kvartet, Rambo Amadeus, Disciplina kičme, Jinx, Majke, Letu štuke, KUD Idijoti, King George, Ivana Peters & Negativ, Ana Stanić, Borgezija, Vatra, Stereotip, Pozdrav Azri, Beogradski sindikat, Basdans, Rock Simfonija, Bakan Express, Tanker i mnogi drugi.

Organizatori pozivaju sve da zajedno proslave ljubav prema dobroj muzici, ali i da uživaju u sjajnim koncertima i svim ostalim sadržajima. Uskoro će biti poznato ko su ostali izvođači, te informacije o prodaji ulaznica, ali i o prvoj press konferenciji, koja će biti održana iduće sedmice.

Dobro došli u novu dimenziju festivala. 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм