Народно позориште

Представа "Госпођица" најбоља на фестивалу "Златна вила"

  • Извор: РТРС
  • 30.10.2023. 09:07

Представа "Госпођица" у извођењу Народног позоришта Републике Српске, награђена је за најбољу на 16. Међународном фестивалу позоришта "Златна вила", у Приједору.

На додјели награда, коју је пратио ансамбл београдског позоришта "Теразије", додијељене су и појединачне награде.

Задатак позоришта и позоришних фестивала је повезивање људи који гаје страст према овој врсти умјетности и самом животу. Срдачна добродошлица допринијела је да глумци "Госпођице", оставе траг на приједорској фестивалској сцени.

Награда публике припала је Књажевско-српском театру Крагујевац за представу "На рубу памети" рађеној према тексту Мирослава Крлеже, а у режији Марка Мисираче, којем је припала и награда за најбољу режију.

Награду за најбољу глумицу, понијела је глумица Народног позоришта Републике Српске, Слађана Зрнић, а ону за најбољег глумца Хрвоје Кечкеш из загребачког Сатиричког казалишта "Керемпух".

Додијељене су и награде за најбољег младог глумца, сценографију, костимографију и сценски говор.

Затварање фестивала, у наступу "Боје ноћи", употпунили су глумци и оркестар београдског позоришта "Теразије" са репертоаром филмске музике.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм