92. pozorišna sezona

Premijera predstave "Opasne veze" večeras otvara novu sezonu u Narodnom pozorištu Srpske

  • Извор: СРНА
  • 18.10.2021. 17:23

U Narodnom pozorištu Republike Srpske večeras će zvanično biti otvorena 92. pozorišna sezona premijerom predstave "Opasne veze" autora Kristofera Hemptona, u režiji Predraga Štrpca.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Vladimir Đorđević rekao je da je riječ o intrigantnoj predstavi, čija se radnja odvija u vrijeme baroka, ali da obrađuje teme, dileme i pitanja koja su i danas aktuelna.

"Riječ o ljudima koji, iako su egzistencijalno dobro zbrinuti, iz dosade rade razne podvale i smicalice drugim ljudima, ali na kraju se sve ne završi onako kako su željeli. A takvih ljudi imate i danas", rekao je Đorđević.

On je dodao da značajan broj uloga u predstavi, osim glumaca Narodnog pozorišta, igraju i studenti glume Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

"Ovo je sjajna prilika da se naši mladi talenti predstave publici u pravom sjaju i mislim da će više nego uspješno to učiniti", rekao je Đorđević.

Premijera predstave zakazana je u 20.00 časova, a prva repriza je na repertoaru u četvrtak, 21. oktobra, takođe u 20.00 časova.


Тагови: