Пол Д'Амато

Преминуо познати глумац

  • 22.02.2024. 12:33

Глумац Пол Д'Амато, који је био инспирација за лик Вулверина и који је играо у филму "Ловац на јелене", преминуо је у понедјељак у 76. години након четворогодишње борбе са ријетком болешц́у мозга, саопштила је његова породица.

Био је најпознатији по томе што је играо вијетнамског ветерана заједно са Робертом Де Ниром у остварењу “Ловац на јелене” из 1978. године, али је такође играо низ ликова у полицијској ТВ драми “Закон и ред”.

Његова вјереница Марина Ре рекла је да је он био “најдивнији, најслађи момак” који се “тако жестоко” борио против своје болести.

Такође, глумио је филму “Slap Shot”, заједно са Полом Њуменом. Као што је наведено, Д'Амато је био инспирација за лик Вулверина.

– Управо је имао изглед. Имао је луде очи. А то је оно што Волверин треба да има – рекао је карикатуриста Џон Бирн, преноси Дејли мејл.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм