Књижевник и професор

Преминуо Ратко Божовић

  • 23.11.2023. 10:44

Универзитетски професор, социолог културе и књижевник Радослав Ратко Божовић преминуо је у Београду у 90. години.

Био је професор Факултета политичких наука у Подгорици и Београду за предмете: Теорија културе, Социологија културе, Културна политика, Јавно мњење.

Дугогодишњи је шеф Катедре за новинарство и политичку социологију.

Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља

Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља

Гимназију је завршио у Никшићу, а Филозофски факултет у Београду 1959. године. Магистрирао 1967, а докторирао 1971. године. Божовић је био члан Удружења књижевника Србије.

Био је редовни професор Факултета политичких наука у Београду, дугогодишњи шеф Катедре за новинарство и политичку социологију. Предавао је и на Факултету политичких наука у Подгорици.

Снијег стиже у Српску!

Снијег стиже у Српску!

Десет година провео је као предавач Социологије културе на Филозофском факултету Универзитета Црне Горе у Никшићу. Био је професор на Факултету драмских умjетности и Факултету ликовних умjетности у Београду, на Филолошком факултету у Београду и на постдипломским студијама Архитектонског факултета у Београду.

Радио је и као југословенски дописник француског часописа за свjетску политику „Democratie Nouvelle“ (Нова демократија), уредник едиције „Култура и друштво” и библиотеке „Поента”.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм