Ponovo aktuelizovan

Snima se rimejk kultnog filma “Vrana”: Povratak besmrtnog osvetnika

  • 04.04.2022. 10:30

Nakon godina pokretanja i zaustavljanja projekta snimanje rimejka kultnog filma “Vrana” iz 1994. godine trebalo bi u junu da počne na lokacijama u Pragu i Minhenu.

Bil Skarsgard, koji je poznat po ulozi jezivog klovna Penivajza u filmovima “To” snimljenih po romanu Stivena Kinga, igraće glavnu ulogu u novoj verziji čuvenog trilera, dok je rediteljska palica povjerena Rupertu Sandersu, poznatom po ostvarenjima “Snežana i lovac” i “Duh u školjki”.

Priča “Vrane je prekrasna, mračna, poetična i ponekad uznemirujuća. To je priča o ljubavi, gubitku, tuzi i osveti. Velika je čast ponovo pogledati legendarni strip Džejmsa O'Bara i ponovo zamisliti Vranu kao glas današnjice - rekao je Sanders. Sin čuvenog švedskog glumca Stelana Skarsgarda, čija se braća Aleksandar, Gustaf i Volter, takođe, bave glumom, igraće mrtvog čovjeka u osvetničkoj misiji - gitaristu Erika Drajvena, a partner bi trebalo da mu bude muzičarka FKA Tnjigs. Bil je doprinio da dvodijelno ostvarenje “To” producentima donese zaradu od više od milijardu dolara, a zanimljiv podatak je taj da je ovaj glumac u “Marvelovom” blokbasteru “Vječiti” dao glas liku po imenu Vrana.

Prema navodima za scenario je zadužen Zek Bejlin, koji je ove godine bio nominovan za nagradu “Oskar” u kategoriji najbolji scenario i to za film “Kralj Ričard”. Budžet je oko 50 miliona dolara. Prvi film, objavljen 1994. godine u režiji Aleksa Projasa, stekao je kultni status, pošto je zvijezda filma Brendon Li, sin legendarnog Brusa Lija tragično preminuo na snimanju filma u 28. godini života. U sceni koja se snimala, naime, trebalo je da budu korišćeni ćorci. Međutim, kako na setu nisu imali takve metke, jedan od rekvizitera odlučio je da uzmu prave metke, izvade zrna, istresu barutno punjenje i ponovo vrate zrna.

Međutim, navodno se jedno zrno odvojilo i zaglavilo u cijevi pištolja “magnum 44”, a da to niko nije primijetio. Kada je pištolj opalio, iz ruku glumca Majkla Masija, pogođen je Brendon u donji dio stomaka, hitno su ga prebacili u bolnicu, ali spasa nije bilo. Nastavak filma je premijerno prikazan 1996, pod nazivom “Vrana: Grad anđela” i u tom ostvarenju glavni glumac bio je Vinsent Perez. Uslijedila su još dva filma, “Vrana: Spasenje” (2000) i “Vrana: Opaka molitva” (2005), sa Erikom Mabijusom i Edvardom Furlongom u glavnim ulogama, koji su išli direktno u video-distribuciju. Producent sva tri filma Ed Presman pokušao je nekoliko puta u proteklih 10 godina da oživi franšizu.

Predložak

Priča “Vrane” prvi put je objavljena u istoimenom stripu američkog umjetnika Džejmsa O'Bara 1989. godine, koji je postao kultni klasik devete umjetnosti.

Staro vjerovanje kaže da vrana odvodi duše preminulih u svijet mrtvih. Ponekad vrana mrtve može vratiti u svijet živih. Gitarista Erik i njegova vjerenica Šeli trebalo je da se vjenčaju na Noć vještica, ali noć prije su ih ubili kriminalci. Godinu kasnije Erik oživljava i željan je da se osveti ljudima koji su uništili njegovu sreću.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)