Ridli Skot

Stiže novi dio "Gladijatora" - navodno izabran glavni glumac

  • Извор: Агенције
  • 11.01.2023. 12:28

Ridli Skot uvijek je govorio da će se vratiti u Koloseum kako bi nastavio priču o svom epskom 'Gladijatoru', a čini se da smo blizu ispunjenja te želje.

Izvori bliski zvijezdi 'Normalnih ljudi', Polu Meskalu, tvrde kako je vrlo blizu uloge Paramountovog nastavka Oskarom nagrađenog filma, a Skot će se vratiti u rediteljsku stolicu.

Skot će takođe producirati film i to zajedno s predsjednikom kompanije 'Scott Free' Majklom Prusom, kao i Dagom Vikom i Lusi Fišer preko "Red Wagon Entertainmenta". Scenario je napisao Dejvid Skarpa.

Iz originalnog filma takođe se vraćaju kostimograf Džanti Jejts i produkcijski dizajner Artur Maks. Prvi film bio je koprodukcija između Universala i DreamWorksa, a dok DreamWorks neće biti uključen u nastavak, Universal ima pravo ponovnog partnerstva.

Novi film prati hit 'Gladijator' iz 2000. godine, film koji je zaradio više od 460 miliona dolara u kinima širom svijeta te bio nominovan za 12 Oskara, osvojivši pet, uključujući i za najbolji film.

Uloga Maksimusa, rimskog generala koji je postao gladijator, bila je preokret u karijeri za Rasela Krooa kada je igrao tu ulogu u ljeto 2000. godine.

Ne samo da mu je donijela Oskara za najboljeg glumca, nego ga je lansirala na vrh svih ljestvica najpoželjnijih muškaraca, a nakon što je prošle godine jasno stavljeno do znanja da će nastavak biti Skotov sljedeći film, svaki muški glumac koji je odgovarao profilu počeo je loviti toliko željenu ulogu.

Sastanci sa Skotom za ulogu počeli su se zahuktavati nakon što je u novembru dostavljen konačni nacrt, a Meskal je bio jedan od prvih koji je sjeo s rediteljem.

Iako se Skot nastavio sastajati s drugim talentima, upućeni kažu da je svima uključenima bilo jasno da je Meskal očito bio Skotov najbolji izbor nakon fantastične hemije između njih dvoje.

Meskal, dobitnik Emija za ulogu u seriji 'Normalni ljudi', zasigurno bi tom ulogom napravio korak više u karijeri.

Krov je slavno nabacio ozbiljne mišiće za ulogu, a Meskal će nastojati učiniti isto.

Meskal neće zamijeniti Maksimusa Rasela Kroua (koji je poginuo u originalnom filmu), nego će glumiti Luciusa, sina Lusile (Koni Nilsen), koji je sada odrastao čovjek (jer se priča odvija godinama kasnije).

Lucius je takođe Komodov nećak (Hoakin Finiks), sin rimskog vođe Marka Aurelija, koji je ubio svog oca i preuzeo prijestolje. Komod je završio u gladijatorskom ringu s Maksimusom - koji je, iako smrtno ranjen, probo cara prije nego što je nestao u onostranom kako bi se ponovo ujedinio sa svojom ubijenom ženom i sinom.

Maksimus je spasio dječaka i njegovu majku dok je osvećivao vlastitu porodicu i ostavio snažan utisak na mladog Luciusa.

Iako je Skot nagovijestio da želi nastaviti priču koja ide sve do vremena kada je original još bio u kinima, projekat je dobio na snazi 2018. godine, kada je Deadline prekinuo saradnju, a Paramount je 'uletio'.

Dok je Skot završavao s režiranjem drugog epa o Napoleonu - koji ga je, slučajno, ponovo spojio s Finiksom, kolegom iz 'Gladijatora' (koji glumi Napoleona Bonapartu), dao je prve naznake da 'Gladijator 2' bude njegov sljedeći film, a do kraja ljeta nagovijestio je Paramountu da će to vjerovatno zaista biti njegov sljedeći film.

Čak i nakon što je bio u razvoju onoliko dugo koliko je bio, čelni ljudi Paramounta učinili su sve što je bilo u njihovoj moći kako bi bili sigurni da ovo nije samo još jedan projekat koji će ostati 'u razvoju'.

Iako Meskalov ugovor nije još potpisan, studio sada ima svoju zvijezdu, a sav naporan rad signalizuje povratak u gladijatorsku arenu u velikom stilu, piše "Miss 7".

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм