Uhapšen osumnjičeni za krađu slika Van Gogha i Halsa

  • 07.04.2021. 13:29

Muškarac je uhapšen zbog sumnje da je iz muzeja u Holandiji ukrao dvije slike, jednu Vincenta van Gogha i drugu Fransa Halsa, rekli su iz policije.

Van Goghova slika "Vrt u Neuenu u proljeće" je u martu prošle godine ukradena iz muzeja Singer Laren, koji se nalazi nadomak Amsterdama. Muzej je u to vrijeme bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa.

Pomenuta slika je nastala 1884. godine, a posuđena je od druge institucije, odnosno od Muzeja Groninger.

Prikazuje vrt župne kuće u kojoj je živjela Van Goghova porodica i gdje je njegov otac služio kao pastor, a takođe prikazuje ruševine stare crkve koja je predstavljena u brojnim drugim njegovim djelima iz tog razdoblja.

U augustu je ukradena i slika "Dva nasmijana dječaka" Fransa Halsa iz Muzeja Hofje Van Aerden u Leerdamu.

Sliku, na kojoj su dva smiješna dječaka s kriglom piva, jedan stručnjak je procijenio na 15 miliona eura, javlja novinska agencija Reuters. Slika je već dvaput ukradena, još jednom iz istog muzeja 2011. godine.

Juče je saopćeno da je 58-godišnjak iz Baarna uhapšen u svojoj kući zbog sumnje da je ukrao slike i nastavlja se detaljna potraga za oba umjetnička djela.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.