Одговор науке ће изненадити: На шта треба мислити ако желите да однос траје дуже

  • Извор: 24сата.хр
  • 11.06.2024. 15:53

Ако сте у кревету с партнерком која вам се свиђа и хтјели бисте јој приуштити незабораван однос, а осјетите да се (пре)брзо ближите завршетку, постоји хрпа ствари и ситуација о којима можете размишљати, а које ће вас барем мало омести.

Фудбалске статистике, Јакобове капице умотане у сланину, коса Доналда Трампа...

Сваки тип има нешто о чему ће размишљати за вријеме односа, а што ће га одвратити од прераног свршетка.

Но и то има своје мане:

1. Кад већ имате интимни однос требали бисте и уживати, а не мислити на тупе једног милијардера.

2. Дистракција самог себе само да бисте избјегли прерано свршавање ријетко упали, каже професор психологије и репродуктивне медицине, др Мајкл Перелман са Универзитета Корнел.

"Прерану ејакулацију често повезујемо уз анксиозност и недовољно узбуђење", каже професор психологије при Универзитету у Валпараисоу, др Дејвид Роланд, који напомиње да кад осјетите како се брзо ближите крају, почињете бринути.

Опрез! Опасна вожња на ауто-путу, возач опела креће се у контра смјеру

Опрез! Опасна вожња на ауто-путу, возач опела креће се у контра смјеру

"Но та брига, додаје, још више 'запали' нервни систем и само пожури ејакулацију", објаснио је Роланд.

А да бисте издржали дуже, требате смирити већ анксиозни мозак, а не га претрпати не сексуалним чињеницама и сликама.

"Зато се фокусирајте на невјероватан секс који управо имате, јер се тако нећете оптерећивати мислима попут 'Шта ако прерано свршим'", каже Роланд и препоручује да се концентришете на нешто што вас посебно привлачи на партнерки; њене усне, дах, кукове или рамена.  

Ако вас тај савјет изненађује, нисте једини. Роланд је и сам свјестан да би управо женско тијело и ваш ужитак требали 'убрзати' процес, али наука показује другачије, а Роланд инсистира на томе да, колико год противрјечно звучало, окупација мозга с мислима повезаним са сексом опушта и умањује анксиозност, што мушкарцу даје веће шансе да одгоди оргазам.

А што год мислили о овој стратегији једини начин да провјерите функционише ли је да је сами тестирате. Колико год били ментално јаки, ум не може учинити баш много да заустави надолазећи оргазам. Зато бисте, како препоручује др Перелман, требали пратити колико сте узбуђени, а ако осјетите да сте близу краја, 'повући се' прије него буде касно.

Право освјежење: Рецепт за најбољи домаћи сладолед

Право освјежење: Рецепт за најбољи домаћи сладолед

Зато реците партнерки да ћете у неком тренутку вјероватно мало прикочити. Реците јој нешто попут: 'Тако си добра, ако наставимо овако нећу дуго издржати'. А онда ја стимулишите орално или руком, савјетује Роланд. 

Док сте год свјесни да постоји могућност да ћете свршити прије него што желите, разговарате о томе с партнерком и зауставите се усред секса, показујете јој да сте партнер у којег може имати повјерења, али и да вас не занима само лично задовољство. 

Увијек је недостатак интимности прави проблем - зато није проблем ни ако свршите прерано, али останете и задовољите партнерку до краја. А тако ћете и са себи смањити оптерећење јер знате да ваша 'изведба' не треба бити сваки пут савршена. 

Осим тога, истраживање са Универзитета Винона Стејт показало је да мушкарци често мисле да је добар секс - дуг секс.

Али жене не размишљају у тим терминима. Напротив, стимулативна и добро осмишљена предигра, као и оно што кажете након секса, пуно је важније за њен ужитак од идеалне изведбе, показује споменуто истраживање, преноси "24сата.хр".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: