Zahvalna što ih nije poslušala

Ignorisala medicinske savjete da prekine trudnoću i rodila bebu koja prkosi prognozama

  • Izvor: Agencije
  • 01.10.2022.11:44

Kejti Vajt (24) imala je potpuno normalnu trudnoću do 20. nedjelje, kada je saznala uznemirujuće prognoze.

Njenoj bebi je tada ustanovljen hidrocefalus, ali ova djevojka je odlučila da ne prekine trudnoću, prenosi "Mirror".

Hidrocefalus se definiše kao nakupljanje tečnosti u mozgu, a višak tečnosti vrši pritisak na mozak, što može da izazove širok spektar simptoma koji uključuju glavobolju, mučninu, zamagljen vid i poteškoće pri hodanju.

Kejti je savjetovano da prekine trudnoću jer su se doktori plašili da djevojčica nikada neće moći da hoda, priča ili jede.

Ipak Kejt je odlučila da ne ignoriše savjet ljekara i nastavila je trudnoću.

"Nisam mogla da donesem tako veliku odluku na osnovu mišljenja jednog ljekara, i zahvaljujem svojim srećnim zvijezdama što to nisam uradila", prisjeća je ona.

"Moja kćerka danas ne bi bila ovdje da sam prihvatila ovaj savjet. Pronašla sam ljekara koji ima dijete sa posebnim potrebama, koji me je uvjerio da će sve biti u redu", kazala je ona.

Ipak u 30. nedjelji trudnoće Kejti je opet dobila savjet da prekine trudnoću u jednoj bolnici koju je opisala kao "užasnu".

Uprkos svim savjetima Kejti je rodila kćerku Kensli hitnim carskim rezom 23. maja prošle godine.

Kensli je nakon rođenja odvedena u dječju bolnicu, a sa samo dvije nedjelje imala je prvu operaciju kako bi se ispustio dio tečnosti iz mozga. Mjesecima nakon skener je pokazao da je Kensli zdrava i da prkosi svim izgledima i prognozama ljekara.

Djevojčica sada ima 14 mjeseci, a njena mama je u 12. nedjelji trudnoće i čeka drugu bebu.

Čini se da je malena Kensli sada zdrava beba i samo će vrijeme pokazati da li će razviti dalje simptome u vezi sa njenim stanjem na rođenju, prenosi portal "Ona".

Tagovi: