Predivan gest

Majka osmoro djece će roditi sopstveno unuče

  • Izvor: Agencije
  • 04.04.2022. 16:51

Majka osmoro djece, Čalis Smit (50) ponovo je trudna – ali ovaj put će roditi bebu svoje kćerke.

Žena iz Jute sprema se da rodi sopstveno unuče u maju kao uslugu svojoj drugoj najstarijoj kćerki, Kejtlin Munjoz (24).

Munjoz pati od endometrioze i autoimune bolesti zvane Sjogrenov sindrom, zbog koje ne može bezbjedno da iznese trudnoću.

"U septembru su mi implantirana dva embriona i to je dovelo do toga da sam sada trudna sa svojom unukom", rekla je Smit za "Mercury Press & Media".

"Veoma sam uzbuđena što ću vidjeti svoju unuku po prvi put", dodala je.

Ponudila je da se podvrgne vantjelesnoj oplodnji i bude kao surogat majka za svoju kćerku koja živi u El Pasu sa suprugom Migelom (30) i njihovim dvogodišnjim sinom Kalahanom.

Do odluke je došlo kada su doktori obavijestili Kejtlin da neće moći bezbjedno da iznese još jednu trudnoću.

"U 2019. već sam se borila sa neplodnošću zbog endometrioze i bezuspješno sam pokušavala tri godine da imam djecu", ispričala je Kejtlin.

U to vrijeme je prošla tretmane vantjelesne oplodnje i zatrudnila sa Kalahanom.

Njena trudnoća je tekla "zaista dobro" sve dok nije stigla do granice od 30. nedjelje. Tada joj je dijagnostikovan Sjogrenov sindrom. To stanje uzrokuje da imuni sistem greškom napada zdrave ćelije u tijelu.

Poremećaj može izazvati zgrušavanje krvi kod trudnica i na kraju dovesti do pobačaja, navodi jedno istraživanje.

Munjoz, koja je takođe imala zapaljenje pleurisa u plućima tokom trudnoće, bila je nevjerovatno srećna što je donijela na svijet Kalahana.

Sanjala veliku porodicu

Ali bila je uništena kada je saznala da se njen san iz djetinjstva da ima veliko potomstvo neće lako ostvariti.

"Bila sam slomljena. Uvijek mi je bio san da imam veliku porodicu, bio mi je san da budem majka sa puno djece još od malena", rekla je Kejtlin, prenosi Fer portal.

Podjednako uznemirena problemima svoje kćerke, Smit je privatno počela da razmišlja da postane njen surogat.

"Dugo sam razmišljala o tome kako ona neće moći da ima više djece. Zadržala sam svoje misli za sebe dok se nisam uvjerila da ne donosim emocionalnu odluku da budem surogat majka. Željela sam da znam da je to prava stvar", kaže ona.

Onda je jednog dana oduševila svoju kćerku darom svoje materice.

"Nekoliko mjeseci nakon što mi je rekla, nazvala sam je i ponudila da budem njen surogat", rekla je Smit o sudbonosnom razgovoru između nje i kćerke.

"Bila je u šoku od te ideje jer je upravo sjedila u automobilu i čekala da se njen sin probudi pitajući se kako bi mogla da ima još djece. Moj poziv je bio kao trenutak sudbine za obje i početak našeg putovanja", dodala je ona.

A kada je Smit bila sigurna da su njen muž Kajl, koji je otac Kejtlininog supruga, i Migel pristali, započela je proces vantjelesne oplodnje - što za ženu u 50-im godinama nije predstavljalo "mačiji kašalj".

"Sa svojim godinama, morala sam da prođem mnoge zdravstvene provjere prije nego što sam mogla da budem potpuno sigurna da mogu postanem surogat majka", rekla je ona o procesu.

Ali, na sreću, doktori su joj dali zeleno svjetlo.

"Bila sam tako šokirana kada mi je mama ponudila da bude moj surogat. Uvijek je podržavala ono što želim da radim u životu i moje snove da imam veliku porodicu", rekla je Kejtlin.

I odmah je bila uvjerena da će njena mama dobiti dozvolu da nosi svoju bebu.

"Znam da su sve njene trudnoće protekle savršeno i da je izuzetno zdrava. Tako da nikada nisam sumnjala da će biti problema sa njom", dodala je.

Smitova će sljedećeg mjeseca roditi bebu – djevojčicu.

"Mislim da će vrhunac cijelog iskustva surogat majčinstva biti kada vidim sjaj na licu kćerke dok bude dočekivala svoju djevojčicu", zaključila je ova divna majka.