"Немам дјецу, али сам једном била дијете"

Ријечи Мирјане Карановић гануће сваког родитеља

  • 21.02.2024. 12:22

Поводом премијере представе „Гидинов чвор“ која је одржана у Београдском драмском позоришту, глумица Мирјана Карановић говорила је на тему родитељства.

Комад се бави трагичним догађајем: мајка која је изгубила сина и наставница која је изгубила ученика сусрећу се након трагичног догађаја. Ова драма отвара питања школства и цензуре у школама на универзалном плану, али се бави и проблемом одрастања младих данас.

Глумица је признала да је био велики изазов да уђе у овај лик јер су емоције биле веома јаке. Она сматра да је данашња омладина врло изложена притисцима разних врста, и да је потребно пружити им више љубави и пажње.

– Ја немам дјецу, али сам једном била дијете. И имам моје мале рођаке, унуке, сестриће, братанце и мислим да је најсигурније мјесто за дијете породица. Подршка породице, безусловна љубав.

– Мислим да родитељи данас гријеше уколико условљавају љубав дјетета било чиме.

Мислим да дијете треба волети безусловно, чак и када га кажњаваш. И дијете то треба да зна: „Ти си кажњен, али твоји те родитељи воле и вољеће те заувијек“ – ријечи су Мирјане Карановић које су гануле многе.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: