Овај колач лако се прави, а комбинација чоколаде и банане гарантује незабораван укус у сваком залогају.
Ролат са чоколадом и бананом у средини је савршен десерт за све љубитеље комбинације богате чоколаде и свјеже банане.Мекани бисквит се пажљиво развије, премаже чоколадним кремом, а затим пуни танким колутовима банане.
Уролан и охлађен, овај ролат је једноставан за прављење, а гарантује савршен спој укуса и текстура. Идеално за породичне тренутке или посету пријатељима.
За бисквит:
4 јаја
100 g шећера
100 g брашна
1/2 прашка за пециво
1 кашика какаа (по жељи, ако желите чоколадни бисквит)
За крем:
200 g чоколаде за кување
150 ml слатке павлаке
2 кашике маслаца
Додатно:
2-3 банане
Припрема:
Бисквит се припрема тако што се јаја умуте са шећером док не добију пјенасту и свијетлу текстуру. Након тога се додаје просијано брашно помијешано са прашком за пециво и, по жељи, какао, па се све лагано сједини.
Смјеса се излива у плех обложен папиром за печење и пече на температури од 180 степени око 12 до 15 минута. Када се бисквит испече, извуче се из рерне, покрије крпом и пажљиво урола док је још топао, те остави да се охлади.
За крем се слатка павлака загријава на лаганој ватри, затим се додаје исјецкана чоколада и маслац, и све се мијеша док не постане глатка и кремаста маса.
Крем се потом остави да се прохлади. Охлађени бисквит се развије, премаже чоколадним кремом, а преко крема поредају се танке кришке банана.
Након тога, ролат се пажљиво и чврсто урола, а затим стави у фрижидер на најмање два сата да се стегне и добије жељену чврстину.