Рецепт

Брз и укусан ролат савршен за вруће дане

  • 25.07.2025. 12:24

Овај колач лако се прави, а комбинација чоколаде и банане гарантује незабораван укус у сваком залогају.

Ролат са чоколадом и бананом у средини је савршен десерт за све љубитеље комбинације богате чоколаде и свјеже банане.Мекани бисквит се пажљиво развије, премаже чоколадним кремом, а затим пуни танким колутовима банане.

Уролан и охлађен, овај ролат је једноставан за прављење, а гарантује савршен спој укуса и текстура. Идеално за породичне тренутке или посету пријатељима.

За бисквит:

4 јаја

100 g шећера

100 g брашна

1/2 прашка за пециво

1 кашика какаа (по жељи, ако желите чоколадни бисквит)

За крем:

200 g чоколаде за кување

150 ml слатке павлаке

2 кашике маслаца

Додатно:

2-3 банане

Припрема:

Бисквит се припрема тако што се јаја умуте са шећером док не добију пјенасту и свијетлу текстуру. Након тога се додаје просијано брашно помијешано са прашком за пециво и, по жељи, какао, па се све лагано сједини.

Смјеса се излива у плех обложен папиром за печење и пече на температури од 180 степени око 12 до 15 минута. Када се бисквит испече, извуче се из рерне, покрије крпом и пажљиво урола док је још топао, те остави да се охлади.

Сутра сахрана жене коју су убили пси: Огласио се и адвокат осумњиченог

Сутра сахрана жене коју су убили пси: Огласио се и адвокат осумњиченог

За крем се слатка павлака загријава на лаганој ватри, затим се додаје исјецкана чоколада и маслац, и све се мијеша док не постане глатка и кремаста маса.

Крем се потом остави да се прохлади. Охлађени бисквит се развије, премаже чоколадним кремом, а преко крема поредају се танке кришке банана.

Након тога, ролат се пажљиво и чврсто урола, а затим стави у фрижидер на најмање два сата да се стегне и добије жељену чврстину.

информер

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: