Recept

Domaći ajvar na leskovački način – zimnica bez konzervansa

  • Извор: Б92
  • 07.09.2022. 13:46

Leskovčani su naveliko poznati po dve stvari - leskovačkom roštilju i leskovačkom ajvaru. Mi vam u nastavku teksta dajemo originalni recept za ajvar koji dolazi sa juga Srbije.

pečene paprike 12 kg

1L ulja

6 kašika šećer

6 kašika soli

Priprema:

U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i mutiti na tihoj vatri da se sjedini.

Potom dodati pečenu i mlevenu papriku i dobro mešati. Počnite sa slabijim intezitetom, a potom neprekidno, na jakoj vatri, mešajte jače.

Za ovaj proces će vam trebati jedno sat vremena. Vruć ajvar sipati u vruće tegle i zatvoriti. Neće vam biti potreban konzervans.

Тагови:
  • 22:40 Серија: Дивље пчеле (12+)

    '''Серија: Дивље пчеле (12+)

  • 23:30 Серија: Погледај у сутра (12+)

    ''Серија има чак 9 награда на престижном фестивалу француских серија и неколико номинација. Сигурни смо да ће вас 'Погледај у сутра' узбуркати и да ћете са нестрпљењем ишчекивати нове епизоде.