Tri koraka

Evo kako da uklonite miris psa iz doma

  • Izvor: Agencije
  • 17.10.2022.14:35

Većina pasa ima specifičan miris. Kod nekih vrsta on je jedva primijetan dok kod drugih, najčešće većih i dugodlakih pasa, on može biti poprilično izražen.

Ako se ne tretira na vrijeme i na pravi način, miris psa može da se uvuče u svaki dio vašeg doma i da postane intenzivan. Saznajte kako maksimalno ukloniti miris psa.

1. Korak

Pripremite prostor za generalno čišćenje koje započinje usisavanjem. Uklonite sve tkanine s namještaja i dobro ih istresite ili pak usisajte te sklonite u kupatilo i pripremite za pranje. 

Detaljno usisajte sve podove, tepihe i namještaj kao i prostor ispod namještaja gdje se najčešće nakupljaju dlake vašeg ljubimca.

2. Korak

U mašinu za pranje veša stavite svu ćebad, jastučiće i ostale detalje napravljene od tkanine jer one najlakše upijaju neugodne mirise. Predmete operite na laganoj temperaturi s deterdžentom za osjetljivo rublje. Po želji, umjesto omekšivača koristite jabukovo sirće koje djeluje antibakterijski i tkaninu ostavlja mekom.

Ako planirate da maksimalno dotjerate i očistite dom, preporučljivo je da i vašem ljubimcu osigurate kupanje.

3. Korak

Nakon što ste uklonili sve materijale, sodu bikarbonu posipajte po svim površinama od materijala poput tepiha i sjedećih garnitura, a onda zrnca dlanom, metlicom ili četkom raširite po cijeloj površini, prenosi Magazin novosti.

Ostavite da soda bikarbona odstoji preko noći i upije sve mirise i vlagu. Ujutru, usisavačem usisajte prašak sa svih površina kako biste u postpunosti uklonili miris psa iz doma.

(Foto: Pixabay)

Tagovi: