Brzi obrok

Ideja za doručak - iskoristite stari hljeb i pripremite prženice

  • Извор: Кликс
  • 04.10.2021. 05:20

Prženice ili jednostavno pohovani hljeb se najčešće služe za doručak, vrlo se jednostavno pripremaju, ne zahtijevaju mnogo sastojaka, a istovremeno su i odličan način da se iskoristi stari hljeb od prethodnih dana.

Prženice se u našoj kuhinji najčešće podrazumijevaju kao slano jelo, dok je slatka verzija poznata kao francuski tost i najčešće se pravi s dodatkom cimeta.

Pored toga što se vrlo lagano priprema, pohovani hljeb je izuzetno ukusan s hrskavom korom i kremastom, mekanom sredinom.

Jedina stvar na koju trebate obratiti pažnju kod prženica jeste da ne pretjerate s mlijekom, jer će onda tijesto biti gnjecavo.

Sastojci:

Stari hljeb, 3-4 jaja, pola čaše mlijeka, malo soli i drugih začina po želji, ulje

Priprema:

Narezati hljeb na kriške debljine oko 1,5 centimetara.

U posudi umutiti jaja, dodati mlijeko, so i začine. Umočite kriške hljeba u smjesu, prvo jednu pa drugu stranu, po nekoliko sekundi.

Zagrijte ulje u tavi, a kriške pecite 2 do 3 minute sa svake strane.

Prženice bi spolja trebalo da budu hrskave i zlatne boje, a smjesa iznutra bi trebalo da se stegne i postane kremasta i gusta. Prijatno!


Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.